keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Ole kuusi ja ota rennosti

Luin jostain lehdestä pienen jutun, joka meni ylimalkaisesti näin:

älä riistä kuusta luonnosta, anna sen elää vapaana vanhaksi ja korkeaksi
älä kasvata muovijätettä ja kanna kaupasta muovikuusta kotiisi
sen sijaan valitse perheestäsi joku, joka puetaan vihreään asuun ja koristellaan koreaksi :)

No niin. Nyt meillä on sitten kuusi kotona.

Jos olet seurannut vuosien varrella kuusipostauksiani tiedät, että silmät turpoavat jos hipaisenkin havunneulaseen ja muovikuusen vastustajat ovat enemmistönä tässä taloudessa. Jos asuisit siinä huoneistossa, jonka parvekkeelta näkyy meidän kotiimme, toteasit ehkä järkyttyneenä, että olen tänä(kin) iltana kietoutunut vihreään A-malliseen kuusiasuun (kukaan muu ei suostunut), tukkani on koristeltu pikkulinnuilla ja tähtipölyllä, vartaloani peittää olkikoristeet, lankatontut ja punaiset omenat.

Kyllä tosiaankin. Oloni on vehreän jouluinen, vaikka hieman kieroutunut, ja siksipä jatkuvalla syötöllä hoilaan joululauluja kovaa ja korkealta ;-)

Enää neljä aamua jäljellä :D

14 kommenttia:

 1. Oi, mä en tiennyt, että joulukuuset osaa laulaa!

  VastaaPoista
 2. en tiennytkään että kuuselle voi olla tuollaisella tavalla allerginen :(

  Meillä osa nuorisosta on nurkunut IRL-kuusta muovikuusen sijaan. Olen tehnyt alustavia tiedusteluja.
  Veikkaan että joudun pukeutumaan itsekin kuuseksi olkkarin nurkkaan, ei ole olemassakaan kohtuuhintaista riittävän kapeaa kuusta, joka ei kaadu kun kissa kiipeää siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyksenä se jokin vuosi tuli minullekin. Kuusi voi olla kotona, mutta minun on parempi olla koskematta siihen ilman suojahanskoja.

   Jos rupeat joulukuuseksi, niin säästyt lanttulaatikon syömiseltä. Kuusipukuun voi laittaa sellaisen nestetankkauspussin, josta voi sopivasti napata viihdykettä kiipeilevän kissan lisäksi ;-)

   Poista
 3. Hyvä kompromissi pukeutua kuuseksi;D Täällä on niitä kamalia muovikuusia myynnissä siellä missä joulukamaakin.
  Mainio sanoitus tuossa laulussa;D
  Hyvää joulun aikaa Birgitta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikille löytyy nykyään oma sopiva kuusivaihtoehto :)
   Oikein ihanaa joulua sinullekin ♥

   Poista
 4. Biritta, kuopus oli niin allerginen, että ensimmäiset joulut oikea kuusi oli parvekkeella. Muutama vuosi meni ja sieto kasvoi. Samaa vauhtia katsoi minun sietoni kuusen roskaamiselle, mutta ei joulua ilman kuusta! elää meillä vieläkin. Nyt sitten ollaan siirrytty tyyriimpään valkokuuseen, joka ei tiputa neulasiaan vielä loppiaisenakaan ja se on tasaisen tiheästi kaunis. Näkyy muuten siinä Merin ja Samin viime vuoden kuvassa. Ja paremmin kun klikkaat kuvan isommaksi.

  Oikein ihanaa joulua teille kaikille♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allergiat on syvältä, mutta onneksi niiden kanssa sopeutuu elämään =). Nykyään ostokuuset on todella kauniita, ne näköjään muotoillaankin. Tiputtamaton kuusi on hyvä juttu, meillä joskus kopautettiin ennen poistovaihetta kuusta hiukan lattiaan ja olohuoneeseen kasvoi pieni muurahaiskeko, heh heh.

   Oikein hyvää joulua teillekin ♥

   Poista
 5. Birgitta oot super ja hei meillä on kissojen takia muovikuuset ja ihan yes on ollut. Oikein oikein ihanaa joulua Birgitta <3 Joulu tulee ilman kuustakin. <3 Pus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissaperheissä elo onkin jouluna erilaista. Voin kuvitella miten yöllä pieni tassu tapailee kuusenkoristetta ja sitten kuuluu jännittäviä ääniä :) Minustakin muovikuuset on kauniita ja se onkin parasta, että jokaiselle on omanlainen kuusi, jos sellaista kaipaa kotiin.

   Suloista joulua sinulle ♥

   Poista
 6. Ah, mä pidän kovasti kieroutuneista ja tähtipölyisistä <3

  VastaaPoista