torstai 13. toukokuuta 2010

Do-be-do-be…

Reilut 10 vuotta sitten tapasin Laurin, joka opetti hiljentymistä ja tässä hetkessä elämistä. Heh heh, sitäkin pitää käydä nykyajan ihmisen opettelemassa, siis tässä hetkessä elämistä. Koetapas olla hetki vain tässä ja nyt, olla vain ja tuntea aistimuksesi avoinna ja tilanteen hyväksyen, ilman ajatuksia eilisestä tai mietintää huomisesta. Rentouttavaa ja välillä ärsyttävän haastavaa.

No, Lauri opetti tässä vuosien varrella tasapainoisesti ja tasapaineisesti elämistä. Eli sitä, miten maailman menossa, ja siitä huolimatta, elo olisi helppoa, rentoa ja toiminnallista. Kaikkihan muuttuu jatkuvasti, kehityksen mukana on parempi pysyä ja vauhdikkaasta menostakin pitää nauttia.

Tästä pohdinnasta ja ehkä myös hiljentymisen tuomasta etuaivolohkon toiminnasta kerran nousi ilmaan lause: do - be - do - be - do - be. Eli toimi - ole - toimi - ole - toimi… Suoraan kuin Frank Sinatran laulamana "duubiduubiduu"

Tasapaino ja tasapaine on oikeasti hyvä asia. Mieti miten paljon enemmän saat aikaan, kun olet välillä vain ollut. Tehokkuutta, jota työelämässä painotetaan, ei saa painamalla pitkää päivää tauotta. Ilman taukoja tekeminen kärsii pidemmän päälle.

Do - be toimii töissä, kotona ja vapaa-aikanakin. Oleminen tekemättä mitään, päästäminen irti ajatuspyörästä päässä, tauko sitä tarvittaessa antaa aivoille ja keholle suuremman mahdollisuuden tuottaa virkeää ja uutta ajatusta sekä toimintaa.

Siis duubiduubiduuuuuuuuuu…. =)

1 kommentti:

  1. Fiksuja sanoja! Itsekin olen oppinut tämän pitkän kaavan kautta..hyvä tuo hokema ;)

    VastaaPoista