sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kun iso mies vapisee

Minulla on pieni koti.
Pieni, mutta minä pidän siitä.
Se on mielestäni kauniskin,
vaikka valintojen tekeminen ei ole minulle
saati hitaalle siipalleni aina helppoa.

Voisihan sitä hankkia isommankin kodin. Mutta isompi kotiunelmani on niin valtava, että pitäisi voittaa ensin superhypertuplahupieurojackpot. Mikään tämän pienen ja tuon valtavan väliltä ei kuitenkaan kiinnosta minua, joten tässä olen =)

Toisilla on niitä isompia koteja ja yksi tietty on minusta hurmaava. Siellä asuu sellainen talon hengetär, jolla kauneus näkyy ja tuntuu joka huonekalussa ja esineessä. Tuolla kodissa minä eilen vietin iltaa ihaillen ja katsellen. Ihmettelin ilolla olemassa olevaa ja kuuntelin tulevia suunnitelmia. Niitä on hauska kuunnella, sillä tässä talossa näkee, miten helposti maaliin pääsee, kun usko ja luottamus on kova ja toimintaakin tapahtuu.

Pihasuunnittelu auringon paisteessa vaati useamman lasillisen kuplavettä ja kun vielä herkullisen ruuan päälle joimme kahvit, niin minä suuntasin vessaan.

Siellä minä istuin yksikseni, niinkuin kuninkaalliset  ja otin vessapaperirullan käteeni. Katselin sitä aikani ja mietin, että raaskiikohan tätä käyttää laisinkaan...

Tajusin kuinka minussa on ollut aina kotiani suurempi mielenkiinto ihmisiin. Minua ihastuttaa ihminen itsessään, sen keho, tunteet ja mieli. Minua sävähdyttää ihmissielun kauneus. Sen miehen, joka vapisee tuntiessaan suudelman hipaisun ja sen naisen, joka ymmärtää näyttää kauneuden kodissaan.

Minä en olisi raaskinut ostaa noin suloisia vessapaperirullia, mutta joku toinen kylläkin. Hän rohkenee jopa käyttää niitä, eikä vain ihailla.

Suhteemme asioihin ovat erilaiset ja niin sen pitää ollakin. Vain erilaisuus tuo elämään makua. Minä rakastan tätä pientä pesäkoloani, mutta rakastan tuon naisen romanttista taloakin. Ilman hänen rakkauttaan kauneuteen, en olisi törmännyt lauseeseen, joka sai minut toivomaan, että rullassa olisi tylsempiä lauseita, joita käyttää tämän arkin sijaan ;-)

Kun hengitämme hyvää
hyvä leviää ympärillemme
ja rinki sen kuin kasvaa
ja kasvaa vaan =)

11 kommenttia:

 1. Ihana postaus Birgitta ja tuo vessapaperi,niin söpöä:)Ja noissa lopun lauseissa on paljon viisautta:)

  VastaaPoista
 2. Eikö olekin hurmaavat sanat tuossa paperissa. Ehkä siihen voisi kuivailla rakkauden onnen kyyneleitä, ilon ja naurun silmäkulmia =)

  VastaaPoista
 3. Hyvä oivallus, erilaisuus tuo elämään makua. Minusta se rikastaa elämää kovasti, nähdä ja aistia erilaisuutta. Kai minä olen tuntenut olevani erilainen nuoresta lähtien, joten täytyyhän sitä itsekin arvostaa....=)

  Olkaamme siis ainutlaatuisia omia itsejämme hyvillä mielin ja nähkäämme myös toistemme ainutkertaisuus. Sinun ajatuskulkujasi Birgitta on ilo lukea, saan niistä aina pureksittavaa omille pohdinnoilleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystäväiseni, aivan samoin saan sinun herkitä valokuvistasi ja niihin yhdistyvistä teksteistä ajatuksia ja mielikuvia. Erilaisuus on lahja, muista olla kiitollinen siitä =)

   Poista
 4. Tuon viimeisen lauseen voisin hyvin ottaa huoneentauluksi. Niin hieno elämänohje! Hyvä(mieli) on tarttuvaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hymy on helpoin tartuttaja hyvään mieleen. Lets hymyillään M =)

   Poista
 5. Suuri viisaus pienessä paperissa: Hyvä levittää hyvää! Hymy saa toisektin hymyilemään. Sinä olet minulle ikuisesti Sunny, sillä kaikki kommenttisi ovat aina tihkuneet välittämistä ja hymyä silloinkin, kun kumpikaan ei olisi niin jaksanut...

  VastaaPoista
 6. Birgitta, lumottua juhannusta sinulle & co♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on juuri palattu kotimaahan ja arkeen ja juhannuksen viettoon. Lumo sopii hyvin tähän juhlaan, tulta, tuulta, vihreyttä, sineä, kukkien keruuta, puolisoiden etsintää läpi kasteisten kesäyönhetkien, auringon säteiden heijastuksia, sateenkaaria, superkuu...

   Oikein ihanaa ja antoisaa juhannusta sinullekin. Tulen tuotapikaa kylään ♥

   Poista