sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Pelon palasia

Odotushuoneen penkillä täytin taas kerran lomaketta.
Onko sitä vaivaa? Ei,
onko tätä vaivaa? Ei,
entäs sitten tällaista??? Ei, ei, ei...

Pelkäätkö hammaslääkärikäyntiä?
Huomasin pelkääväni, joten vastasin: Kyllä

Kutsu kuului.
Lääkäri laski sormella suojan kasvoiltaan, tervehti ja hymyili. Samalla hän otti lomakkeen kädestäni siirtäen huomionsa siihen.
Että tulet sitten vuositarkastukseen.
Joo-o

En saanut sanottua, että poskihammas vihoitteli, kun parisen kuukautta sitten murskasin aamumyslin kivikovaa pähkinää. Ei vaan huvittanut, halusin mieluummin paeta.

Minä istuin nahkaiseen penkkiin.
Laitoin lasit silmille ja näytin kantapäitäni kattoon. Katselin ohitse kasvojen ja käsien yrittäen ajatella aivan jotain muuta.
Hyvältä näyttää, se sanoi lopulta. Tosin yksi vanha paikka on vähän viottunut. Voisin tässä samalla kertaa korjata sen, pehmeä ääni jatkoi.

Tajusin, että minulta kysyttiin jotain ja nyökkäsin hiljaa.
Puudutetaanko?
Ajattelin, että puudutus sattuu enemmän kuin vanhan paikan korjaus, joten rohkenin sanoa ettei tarvitse.

Sitten suuhuni tuli pora ja toinenkin. Minä puristin käteni yhteen. Seuraavaksi huomasin kynsien kasvaneen liian pitkiksi. Rentoudu, sanoin itselleni. Rentouduin kyllä, mutta kolmen sekunnin jälkeen olin taas paskajäykkänä kauhusta. Rentoudu, sanoin uudestaan, mutta vaikutus oli yhtä lyhyt joka kerta.

Minulta otettiin lasit pois päästä.
Pehmeä ääni sanoi, että nyt on kaikki taas kunnossa ja ymmärsin, että sain luvan poistua paikalta.
Kiitin ja hymyilin leveästi.

Ei sattunut, no ehkä vähän kämmeneen kynnet teki reikiä ;-)
Ja tulipahan se aamumyslipähkinähammaskin korjattua samalla käynnillä.
Enkä voinut olla miettimättä sainko kaksi hoitoa samalla kertaa sen vuoksi, että tunnustin pelkääväni =)

8 kommenttia:

 1. Sait kaksi hoitoa ja tunteen siitä, että selviydyit taas tuostakin asiasta....=)

  Itsellä loppuu juurihoitokuuri kohtapuoliin, hurraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ensikerralla on yksi hyvä kokemus taas muistikuvissa. Vanhat kouluajan kokemukset on olleet niin karmeat, että niiden purkaminen vie vielä ajatusvoimia ja hikeä. Hienoa, että saat hoidon kohta valmiiksi. Olen todella iloinen puolestasi =)

   Poista
 2. Onkohan sellaista ihmistä olemassakaan joka ei pelkäisi hammaslääkäriä!!!! Vaikka kuinka yrittäis rentoutua olen aina kun rautakanki siinä tuolissa ja lasken kattopaneelien reikiä.

  VastaaPoista
 3. Mun työkaveri on sellainen rohkelikko, mutta se on niin nuori, että sen hampaita ei ole varmaan koskaan porattu. Minun lapsuusaikaan (anteeksi-vaan-nyt-kaikki-hammashoitajat-vm70-jotai) hammaslääkärissä käynti oli niin karmivaa, varsinkin kun edelliden hoidokki tuli huutavana ja itkevänä pois huoneesta. Ugh...

  Ne vois kehitellä sinne hammaslääkärihuoneen kattoihin jotain mielekästä tai edes mielenkiintoisen omituista katseltavaa.

  VastaaPoista
 4. Jos joku pelkää hammaslääkäriä, niin se oon minä!!!
  Mulle on jopa laitettu emlaa ennen puudutuspiikkiä, ihan niinkuin pikkupenskoille :)) Häpiä tunnustaa, mutta näin vaan on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki myötätuntoni sinulle Black Rose. Täytyy vain toivoa, että nämä lääkärikäynnit menee aina puhtain paperein, ilman uutta ajanvarausta. Tervetuloa kyläilemään tänne =)

   Poista
  2. Minullakin laitetaan emlaa ennen puudutuspiikkiä;) Nuorena en pelännyt ollenkaan, mutta koko ajan pahenee. Unohdan hengittää ja sitten hyperventiloin...kiva lääkärini hokee koko ajan: 'Leena, muista hengittää, Leena, muista hengittää...'

   Minulla ei ole kummastakaan synnytyksestäni samaa kauhua...Toivon, että yksityinen asema, jossa käyn ottaisi käyttöön nukutuksen!

   Poista
  3. Oi Leena, huomasin tuossa lääkäriäni netissä etsiessä, että joku lääkäri mainitsi juuri nukutuksen. Eli toivoa on olemassa. Sinun kannattaa mainita asiasta lääkärillesi, jokainen toive kannattaa aina sanoa ääneen!

   Poista