lauantai 1. marraskuuta 2014

Eri taajuuksilla

Perrrrjantaina kesken työpäivän kännykkäni soi prrrrr

Minä: "Birgitta"

Mies: Se ja se täältä puhelinyhtiöstä hei!

Minä: "Hei" (hmmmm ja mullahan on se puhelinmyyntikielto)

Mies: Kuule sulla on sellainen puhelinliittymä, joka kannattaisi heti vaihtaa parempaan. Mulla olis nyt sulle tällainen liittymä, jossa sä saat puhua ja tekstata näin paljon ja sitten sä saat surffailla tuplanopeudella ja muutenkin tämä on juuri sitä mitä sä nyt tarviit. Kuule, vaihdetaanko tää sun vanha liittymä uuteen ja parempaan, joka maksaa vain näin vähän?

Minä: "Kiitos, mutta mä olen tyytyväinen käyttämääni liittymään enkä halua vaihtaa sitä." (sitäpaitsi toi sun tarjous on kalliimpi kuin mitä mun liittymä nyt maksaa)

Mies: Niin mutta... plaa plaa plaa... ja sitten sulla on toinenkin liittymä, tällä ja tällä numerolla, olisko tyttären tai jonkin liittymä?

Minä: "Joo, on mun lapsella liittymä ja me ollaan nykyisiin liittymiin tyytyväisiä eikä olla vaihtamassa niitä." (kohta mä kysyn siltä miten ne tulkitsee puhelinmyyntikieltoa)

Hiljaisuus (tätä minä osaan kuunnella)

Mies: Jaa...    .... Jaa

Tuut-tuut-tuut

Ja näin koin ensimmäisen kerran ikinä, kun puhelinmyyjä löi minulle luurin korvaan.

Ensin vähän ärsytti, sitten hiukan hymyilytti ja lopuksi ajattelin, että kenties kaverilla oli ollut paska työviikko takana eikä sitä enää huvittanut jatkaa. Niinpä toivotin puheäänen taajuudella hänelle parempaa loppupäivää.

Näillä mennään =)

6 kommenttia:

 1. Ohoh,yleensähän ne jatkaa ja jatkaa yrittämistään;D Birgitta,sait puhelinmyyjän hiljaiseksi:) Minulle just soitettiin kanssa saman asian tiimoilta,mutta se sattui just sopimaan,kun olin sitä muutenkin suunnitellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoastaan yhden kerran olen törmännyt puhelinmyyjään joka sai minut tekemään kaupat, ja hän olikin sitten luontainen myyjä ja ammatti oli hänelle tehty kuin kaunis nenä päähän.

   Hauskaa, että sinulle soitto tuli juuri sopivaan aikaan =)

   Iloa viikkoosi Jael!

   Poista
 2. Sä jaksoit kuunnella puhelinmyyjää pitkään ja kohteliaasti kieltäydyit. Itse olen nopea päättämään vastaavia puheluita, en jaksa kuunnella vaan sanon kiitos ei ja hei hei jo melkein myyjän tervehdyksen jälkeen....=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen yhden kerran ollut niin törkeä, että hävetti perästäpäin. Sen jälkeen olen opetellut hillitsemään itseäni paremmin, vaikka helppoa se aina ei ole ;-)

   Poista
 3. Birgitta, mun hermo kestää monenmoista, mutta ei puhelinmyyntiä eli minulla on se kielto. Ymmärrän, että he tekevät työtään, mutta kun mulle ei tunnu kivalta, kun vieras ihminen kuin tunkee kotiini, yksityisyyteeni. Kerran joku soitti siitä huolimatta ja se oli viittä vaille, että en tehnyt ilmoitusta, mutta sitten annoin asian olla. Nyt on taivaallisen hiljaista!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kielto toimii aika hyvin. Parempihan se on niin, että niille joilla on puhelinmyyntikielto ei turhaan soitella ja niille joita asia ei häiritse ollenkaan saavat puheluita. Joskushan noista puheluista saa varmasti hyviäkin etuja.

   =)

   Poista