keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Kirjoita postikorttiin

Tulin eilen kotiin
pitkän työpäivän jälkeen silmät töttöröllään. Näin eteisen lipastolla kirjekuoren ja huomasin kuinka vireystilani nousi asteikolla vitosesta yhdeksään. (Meille kortteja tulee useinkin, kiitos mm. eräälle ihanalle Artolle. Joka kerta kortti tai kirje saa sydämeni sykähtämään.)

Hipelöin ensin kuorta ja tunnistin lähettäjän. Siirsin haluani hetkisen ja vaihdoin työvaatteet pois, menin keittiöön syömään kotihengen tekemää ruokaa ja lopulta kahvin tuoksun ympäröimänä otin kuoren käteeni.

Vanhemman herra Fieldsin suloiset kasvot tulivat mieleeni kuorta pidelessäni. Pyöreä käsiala oli täyttänyt kuoren kokonaisuudessaan ja postimerkissä oli herkän kukan lisäksi pieni sydän.


Sisällä kortti, jossa oli
täydellisen sininen iltaan vievä taivas
pehmeän sävyinen kivinen kirkko sekä
minun omat punaiset housuni...

  Siellä minä kävelin
  tietä pitkin iltasella
  vapaana kuin taivaan lintu
  mitä parhaimmassa seurassa.

Ja minä matkasin alle sekunnissa tuohon kesän hetkeen. Päivän kestävään kävelyyn herra Fieldsin kanssa. Päiväuneen vaipumiseen läheisen majatalon pihanurmikolla. Maittavaan illalliseen, punaviinin pehmittämiin huuliin ja Cristina Ocan puhtaiden lakanoiden väliin. Oi sinä ihana mies. Sinä toit minulle kesän maun suuhun, loit talveen lämpimän unelman. Miten minä sinua ja rauhallista oloasi kaipaankaan. Kaipaan Espanjan kiviteitä, kaipaan lehmänkelloja, tuulen heiluttamaa heinäpeltoa, samaan suuntaan meneviä kanssakulkijoita.

* * *

Uneksin toisen kahvikuppini kylmäksi ja totesin, että tästä voin ottaa opiksi ja lähettää enemmän kortteja ja viestejä.

Jos sinua eivät kortit lämmitä, niin muista soittaa tai näe ystäviäsi. Ihmisen yksi tarkoitus on olla yhdessä. Olla yhdessä ihmisten ja luonnon kanssa.

Sinua lämmöllä ajatellen,
Birgitta

8 kommenttia:

 1. Kortti ilahduttaa aina.Etenkin nykyisin kun niitä saa niin harvoin kun kaikki lähettävät e-kortteja. Ihana tämä tekstisi taas Birgitta.Hyvää loppuvuotta ja tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, joulunakin arvailemme aina kuvan perustella kuka kortin on mahtanut lähettää. Toiset arvataan ja suurinta osaa ei kuitenkaan =).

   Ihanaa vuodenvaihdetta sinullekin =)

   Poista
 2. Ihanat ja rentouttavat mielikuvat sait tekstilläsi aikaan <3

  "Vanhanaikaisia" kortteja on ihana saada! (ja lähettää)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos teksti rentoutti =)
   Eikö olekin kivaa saada kortteja. Jotkut käsistään kätevät (kehun siis sinua <3) osaavat tehdä kauniita kortteja ja sellaisia vasta onkin kiva saada.

   Poista
 3. Minulla rupesi heti soimaan päästtä Muskan räkäinen ääni... saman biisin heitti livenä myös yksi lemppariorkesterini taannoin...

  Ihanaa uutta vuotta toivotellen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, minullakin soi tasaisen epäsäännöllisesti Shockin bluen Venus päässä. Eilen tätä kirjoitellessa soi Riki Sorsan Tämä kultainen maa, mutta ei Rikin raspi yllä Muskan äänirikkoon, heh heh.

   Ihanaa uutta vuotta sinullekin =)

   Poista
 4. Hyvää ja antoisaa Uutta Vuotta!
  Sä pystyt tuolla kerronnallasi viemään ihmisen jonnekin kauas ja se on varsin kiehtova piirre ihmisessä.
  Olkoon tuleva vuotesi kevyt ja vastuksista vapaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paimen, ollaan yhdessä vastustamattomia <3

   Poista