tiistai 22. joulukuuta 2015

Kosto on suloinen


Rikoin eilen ensimmäisen kerran noin sata vuotta sitten pienelle pojalle ilmoitetun jouluaattotehtävän. En jaksanut odotella aattoaamuun, en sitten millään.

Niinpä minä salaa hipsin hakemaan ison punaisen laatikon. Avasin kannen varovasti. Keräsin ensin pienet omenat sormiini. Ripustelin ne tasaisesti oksille varoen koskemasta puuhun. Sitten lisäsin olkirenkaat, sydämet, tontut ja muut. Latvuksen lähelle laitoin pienet punatulkut istumaan, kaksi neulasta pisti sormiini ja kohta rintaani lämmitti kuin sadussa ikään. Ei, kyllä se muuttui kutinaksi. Astahdin katselemaan kuusen kauneutta ja kuuntelin sen helinää. Ei, ei... kyllä tämä helinä tuntui kuitenkin kaulassani. Sitten lähdin vessaan katsomaan itseäni. Rinta punotti kuin joulupukkia odotellessa. Sen jälkeen alkoivat silmäni umpeutua kiinni... Niinpä minä haparoin keittöön. Avasin kulmakaapin ja hamusin Kestinen suuhuni. Vedin tuolin lähelleni, kiipesin sille ja yritin siivilöidä katseellani ylähyllyltä allergiatippoja. Apua! Kaikki oli loppu!

Juoksin makuuhuoneeseen. Etsin reseptin myrkkyyn, jolla tapetaan silmäallergeenit. Keskeytin puhelimessa olleen miehen ja lähellä hysteriaa sopersin, että nyt sinä juokset apteekkiin. Revin lompakon rikki typerää kela-korttia etsiessäni. Höpisin vääriä sanoja yrittäessäni muistaa toisen tippapullon nimeä. Onneksi herra Pelastaja ei kavahtanut rumaksi muuttunutta pikku prinsessaa, jolla oli kaksi ylikypsää ja halkeillutta tomaattia silminään, vaan laittoi kengät jalkaansa ja lähti. Ehkä se kuitenkin lähti karkuun...

Minä avasin ikkunan auki. Istahdin sen eteen hengittelemään ja rauhoittamaan paniikkimielentilaa. Ei mennyt kauaakaan kun kuulin nopeat askeleet. Siirryin ovelle ja nappasin tippapullon ennen kiitosta ja katosin tunkemaan silmiini valkoista möhnää.

Jos joku muistaa johannesvirolaisen, niin paljastan hänen olleen moninkertaisesti kauniimpi kuin minä eilen. Onneksi lääke auttoi niin paljon, että taidokkaalla meikillä sain itseni tänään lähes työkelpoiseksi.

"Onko sulle aiemmin tullut mitään joulukuusesta", kysyi nuorempi mies tänään. No, jotain on tainnut tulla, kun varoin koskemasta siihen. Muttei koskaan näin nopeasti tai pahasti.

"No, sitten tämä oli kuusen kosto siitä, että menit koristelemaan sen liian aikaisin", tuli vastine.

Samperi sentään.

Päätin että kostan kuuselle käyttämällä tästä lähtien moninkertaisia kumihansikkaita. Taikka sitten ostan koko perheen kostoksi valkoisen bling bling muovikuusen....

Ehkä kuitenkin tyydyn ensivuonna pelkkään kuolleeseen puun raahkaan ja koristelen sen loisteliaasti hämähäkeillä, lukeilla sekä kauniilla valkoisenhohtavalla seitillä. Olisi se sitten enemmän emäntänsä luonteen näköinen ;-)

14 kommenttia:

 1. Hurjaa, että kuusen kosto voi olla sinulle noin kova! Meillä oli tyttären kotona asuessa myös tarkat säännöt kuka saa koristella ja mitä. Hän sai tehdä sen pääasiassa. Nyt on R:n kanssa leppoisasti nautittu yhteiskoristelusta.

  Minullakin on asioita, joista silmät voivat muurautua vaikka umpeen, muttei sentään kuusesta...Antibiioottivoidettakin on aina jääkaapissa ja tietty pillerietä silmien allergiaoirieisiin.

  Nyt on kaikki sitten kuitenkin hyvin ja toivottelen teille mitä ihaninsta joulua!♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on ihmeellinen ihmisen keho. Onneksi nyt olen taas ihmisen näköinen. Suloista joulua teille mussukoille ♥

   Poista
 2. OI voi, kurja kuusi! Meillä se joutuu osittain tuosta syystä olemaan (ihan) pihalla.

  Oikein leppoisaa joulua teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin tässä jo pidempään, että olisiko parempi siirtää puu ulos, mutta kun se ei tuoksu, eikä mitään lisähäiriöitä tullut, niin se sai jäädä vielä sisään.

   Ihanaa joulua sinullekin ♥

   Poista
 3. Kauhistuksesta kikatellen täällä... Hui, vaarallisia nuo kuuset. Onneksi oli Mies!
  Onnellista joulua B <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näistä mun toilailuista saakin kikattelun aihetta -ja välillä hämmennystä ;-).

   Suloista joulua sinulle Helmi ♥

   Poista
 4. Joulun alla tapahtuu kummia. Arkinen askar äityy dramaattiseksi. Se ennustaa mitäpä muuta kuin elämyksellistä joulua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti joulu sujuu mielummin tonttuillessa kuin draamakuningattarena, heh heh.

   Siivekästä ja lennokasta joulua Ari ♥

   Poista
 5. Oivoi mikä koettelemus! Onneksi sinulla on nopeajalkainen mies samassa huushollissa. Kiitos Birgitta muistamisesta, se oli iloinen yllätys....:)!

  Rauhaisaa ja onnen täyttämää joulua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään ei lohduta niin paljon kuin se, että rauhallinen ja hidas mies ottaa jalat alleen =).

   Toivottavasti saamme jo pakkasta ja lisää aurinkoa. Oikein ihanaa joulua sinullekin ♥

   Poista
 6. Kyllä oli taas niin niin mukava kirjoitus!Kiitos

  https://www.youtube.com/watch?v=3KK6sMo8NBY

  Hymyilevin Jouluterveisin/Lounatuulen Rita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lounatuuli ja kiitos tuosta upeasta videosta. Tämän kaverin silmiin ja ääneen on mukava uppoutua. Niin näköjään käy monelle muullekin naiselle =)

   Poista
 7. Kiva tarina, tämä täti saa kuusesta myös oireita, otan tipat ja allergialääkkeet ennen jä jälkeen mutta en ymmärrä olla ilman rakasta havukasaani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tässä nyt mietin, että uskallanko ottaa koristeet pois itse? Aito kuusi on niin tunnelmaa luova tekijä, etten raaskisi tulevina vuosina olla ilman sellaista. Näköjään vielä pärjään sen kanssa, kunhan en hipelöi sitä ;-)

   Poista