lauantai 18. marraskuuta 2017

Älyvapaita ja muita ajatuksia

Vetelin viululla omaa sooloani, vetelin oikein antaumuksella. Olin kietoutuneena niin tiukkaan seittiin, että pääni oli haljeta. Onneksi torstaina kuitenkin luin Positiivareista sanat:

  Älä märehdi kohdallesi osuneita väärinkäytöksiä.
  Mudassa kieriskely ei ole paras tapa puhdistautua.
  -Aldous Huxley

Meni melkein omena väärään kurkkuun, koska olin jo aika haka mutapainissa itseni kanssa. Sen sijaan, että olisin sukeltanut syvemmälle, otin ajatuksesta vaarin ja tartuin töiden jälkeen jonkun mainosmiehen lauseeseen:


Hyvä ruoka - parempi mieli

Nappasin Hesarista uuden Palak dal -reseptin ja lähdin kauppaan ostamaan vihreää pinaattia, oranssia linssiä ja kellertävää sinapinsiementä. Kotona nuuhkin innoissani mausteiden tuoksua pannulla ja ruokaillessa päätin saada henkistä apua viisaasta miehestä edessäni.

Miten sä teet sen? Miten sä olet noin pirun rauhallinen?

Ja se kertoi miten meditointi on ajan kanssa muuttunut syvemmäksi, miltä se tuntuu ja miten tämä kaikki on vaikuttanut mieleen ja olotilaan.  Olin kateudesta melkein yhtä vihreä kuin se pinaatti, jonka käytin ruokaan. Mutta koska kateus on voimavara vain kun sitä käyttää eteenpäin menoon, niin mietittiin miten voisin päästä samankaltaiseen tyyneyteen ja tehtiin mulle suunnitelma: Meditoin, missä, milloin.

Sitä saa mitä tilaa

Puolitoista päivää meni paremmalla asenteella, jopa innostuneena. Tänään nappasin keittiönpöydän käsittelyyni. Hioin sen ja puhdistin pölystä. Levitin vahan ja totesin siipalle, että tähän pöytään ei saa koskea kahteenkymmeneen minuuttiin, jottei uusi vahaus mene pilalle! Heiluin onnellisena keittiössä, touhusin sitä sun tätä ja katsoin pöydän pintaa. Hyvältä näyttää. Paljon paremmalta kuin ennen. Mutta tuo yksi kohta... ja otin siveltimen käteen, tein korjausliikkeen, väärän sellaisen ja saamari, pilasin vahauksen. Siis miestä kielsin koskemasta pöytään, mutta itse menin sörkkimään. Mikä tollo! Lopulta mies kävi hakemassa mulle järeää hiomapaperia jolla vedin pinnan puuhun asti paljaaksi ja aloitin alusta. Voi jösses sentään.

Ikävä juttu, mutta samalla hauska

Ajattelen tuota mummon lausetta ja totean, etten tottele itseäni, vaikka muka olen aina oikeassa ;-). Laitan Areenan aalloille ja kuuntelen ihanan äänen omaavaa Susanna Vainiolaa, joka soittaa hyviä kappaleita Kissankehto ohjelmassaan. Tällä hetkellä ja tässä tunnetilassa minua koskettaa eniten tämä jakso.

Koska päivän sössimiset ja onnistumiset on hoidettu kuntoon, niin jäljelle jää vain glögin lämmittäminen ja mantelin pureskeleminen.

Eli ei tässä muuta kuin: paljon parempaa viikonlopun jatkoa sinulle :)

14 kommenttia:

  1. Tulevan viikon perjantaina järjestetään Suomi meditoi -tapahtumia ympäri juhlivaa maatamme. Minä päätin, että menen tutustumaan. Eihän sitä tiedä vaikka innostuisi?

    Suloista sunnuntaita sinne ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innostus on monen hyvän jutun alku :)

      Täällä on sateinen ja kolea sää, joten sisällä on oikein hyvä viettää sunnuntaita. Suloista sellaista sinnekin ♥

      Poista
  2. Äh, olen aina luullut, että muta syväpuhdistaa ja on hyväksi.

    Vieläkö kasvi on hengissä?

    Hengitä syvään, sisko <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin luulin, mutta ehkä se olikin savi ;-). Tiedätkö vielä tuo on hengissä, nyt jo kolmatta viikkoa.

      Ihana muistutus, minä todellakin aion hengittää nyt syvään. Taidanpa vielä soittaa Mikon laulamana tuon kappaleen, se saa minut aina hyvälle tuulelle.

      Oikein hyvää sunnuntaita sinullekin ♥

      Poista
  3. Kiitos linkistä ,meninkin kuuntelemaan..mutta sitä ei voikaan kuunnella ulkomailla,pöh.Voihan harmi sitä vahausta, mutta tuo intilainen ruoka kuulostaa niin hyvältä! Hyvää alkavaa viikkoa Birgitta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai miten tylsää ettei Areenan radio-ohjelmat kuulu ulkomaille. Ruoka oli tosi hyvää ja sitä oli riittävästi. Ostin enemmänkin pakastepinaattia kotiin, onpa sitten varalla kun seuraava maustehimokohtaus iskee :)

      Poista
  4. Voi sinua ja ehkä universumi halusi, että meditoit pöydän ääressä kauemmin ja nyt on mitä muistella, aina kun katsot pöytää muistat tämän jälkikäteen hauskana ilmentyvän sattumuksen. <3 Ruoanlaittokin voi olla meditoivaa, jos sitä saa rauhakseen ajan kanssa tehdä ja ihanaa ruokaa oletkin laitellut.

    Olet huippu, kivaa uutta viikkoa Birgitta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, taidan joutua tekemään koko työn vielä uusiksi. Pidän pöytäliinaa siihen asti =D. Olet oikeissa, silloin kun on aikaa ja mielenkiintoa, niin ruoanlaitto on todella rentouttavaa ja meditatiivista.

      Iloa sinunkin viikkoosi!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Jännittävä kommentti. Luulen, että silmäni näkevät outoja.

      Oikein hyvää viikonjatkoa sinulle ihanainen Helmi :)

      Poista
  6. Hups kaikkea sitä sattuu..mutta voi harmi että vahaus ei kerralla onnistunut! Tuo glögi saa kyllä hetkessä taas mielen paremmaksi:) Lause hyvä ruoka parempi mieli pitää kyllä täysin paikkansa..huomattu monta kertaa:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin Hups. Glögi helpotti hetimmiten. Nyt tajusin, että kaveriksi olisi voinut leipoa vähän pipareita. Niiden leipomusten jälkeen koti tuoksuu niin hurmaavalta.

      Ihanaa viikkoa sinullekin :)

      Poista