tiistai 17. huhtikuuta 2012

Top 5 elämäni keväässä

Top 1 Tuli
Tuijottelin pitkään ja riittävän paljon takkatuleen. Kuuntelin puiden napsahtelua ja seurasin liekkien tanssia. Siinä hermo lepäsi, kun tuli lämmitti kehoa ja veitikkamaiset kulta-oranssiset tanssijat kiemurtelivat silmissäni.

Top 2 Sauna
Aaahhh, minä joka pääsen tosi harvoin saunaan päätin pistää normaalisti höyryävän pääni oikeaan höyryyn jokaikinen ilta. Miten mukavalta kuullostikaan kun kiuas sai vesikauhallisen. Kivet sihisivät kuin eivät olisi halunneet kastua. Piikki seinän mittarissa nousi ja minä kyyristyin pienemmäksi. Ehkä heikko saunapää suojelee kuitenkin minua, sillä vältin grillattavan sian hajua saunassa. Mutta sitten alkoi se nautinto, kun kirpeys laantui ja kostea ilma lämmitti keuhkojani ja kehoani. Tässä on aina jotain alkukantaisen upeaa.

Top 3 Leikkimieli
Jätin tiukkapipon lähtiessäni kotoa hattuhyllylle. Pelasin, olin ja nauroin. Katsoin kuinka maha heiluu, kun sitä oikein hytisytti naurun remakka. Seurasin toistenkin hykertelyä, mutta keskityin silloin vatsan sijaan kauniisiin kasvoihin. Hymy kaunistaa kaikkia ja joka kerta yhtä syvästi.

Top 4 Läsnäolo
Kävelin hiljaisuudessa. Nostin jalan, siirsin sen eteenpäin ja laskin maahan. Nostin, siirsin, laskin. Kävelin ja aistin maan, tuulen, tuulen suunnan, lähestyvän auton äänen, linnut, puiden huminat, auringon säteet, jäätyneet vesilammikot, ruohon, mättäät, hiekan, talot.

Ihana loma takana.
Eikä matkaan tarvittu kuin itse luotua rentoutta ja läsnäoloa.

Top 5 Kekseliäisyys
Viettäisin lomaa vaikka kuinka pitkään (kun voitan lotossa, niin heti jään superpitkälle vapaalle). Siispä pohdin miten saan arkeni lähemmäksi sitä samaa tilaa mitä lomalla koin..

Sillä minä olen sama. Se sama tyyppi siellä ja täällä. Voisin tuijotella tietokoneen ruutua, sormieni leikkiä näppäimillä ja toisten tanssia omillaan.

Voin pestä vanhan päivän aina pois ja kuivata suihkunraikkaana itseeni uuden puhtaan nahan.

Ja kunhan tajuan, voin piilottaa tiukkapipon mytyksi jonnekin nurkkaan ja hetkutella vatsanahkaani nauramalla niin usein kuin kykenen. Viettelen arkeni ja annan sen tuta keväisen puron virran.

Jaa-a viettelys...
Varo vaan ;-)

6 kommenttia:

 1. Kivasti kirjoitit noista viidestä kohdasta:) Minä menen saunaan nykyään vähän liiankin usein (kuntosalissa)pitäisi hieman karsia niitä käyntejä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että käyt salilla. Ei kai sitä voi tehdä liikaa?? Vai ;-)

   Poista
 2. Aivan ihana postaus! Olen niin samaa mieltä!!! Kiitos Birgitta. Kiitos. :)

  VastaaPoista
 3. Upeita asioita listallasi ja tuo viettelys, hmm... totta totisesti...:)

  VastaaPoista