lauantai 6. elokuuta 2016

Rikastumisen mahdollisuus

Vierähti yksi viikko, vierähti toinen.
Vaihtui kuukausi, vaihtui ikävuosikin.
Muuttuivat arkipäivät viikonlopuksi ja kohta viikonloppukin päättyy maanantaihin.

Jos en olekaan tehnyt mitään, olen tehnyt kaikkea. Löysin nimittäin tien rikkauteen ja päätin tarttua tilaisuuteen.

Löysin kilokaupalla kultaa: mustikkaa, mansikkaa, herukoita punaisia ja mustia. Kaikki ei kuitenkaan kimaltanut, sillä sadepäivänä Turun torilta ostamamme valtava laatikko vadelmia muuttui kulttuuripäivän rientojen aikana autossa haisevaksi läjäksi ja punainen rikkaus lensi kotona suoraan kompostiin... paskaa myivät, sanoisi joku, mutten minä kuitenkaan ;-)

Ilmasta keräsin keholleni auringon kultaa lämponä ja valona. Katselin sateenkaaren väriloistoa, kun sateet sekä ukkonen kiersivät meidät kerta toisensa jälkeen. Nuotiotuli lämmitti mieltäni yhtä hyvin kuin sauna kehoani. Saunasisuni on heikko, mutta sillä pienelläkin kävin kylmässä järvivedessä herättämässä sisäisiä solujani.

My mama said:
To get things done you'd better not mess
with Major Tom....
Sydämeni kultakimpaleita halailin, jotta rikkaus -tai siis rakkaus siirtyisi maailmassa eteenpäin.

Annoin sielulleni lepoa ja rauhaa. Vähän egolleni myös kipua ja kyyneleitä. Huomaan ajan tehneen työtään, sillä kykenen kuuntelemaan kyynelehtimättä Bowiea, no ainakin melkein. (Mitenköhän Bowie oikein taipuu oikein?)

Ennen maanantaita minä aion vielä sohvailla, kuunnella musiikkia, antaa kirjojen tarinoiden leikkiä kanssani ja miettiä kuinka minusta tulisi yhtä hieno ja mahtava ihminen kuin ne, joita ihailen ja kunnioitan.

Ja jotta minusta mitään tämän enempää tulisi, tajuan, että minun täytyy tehdä jotain konkreettista. Täytyy tehdä suunnitelmia siitä mitä haluan ja millä askeleilla sinne pääsen sekä aloittaa askeltaminen.

Pelkkä mietintä ei riitä ;-)


7 kommenttia:

 1. Mulle Bowien kuolema oli kova paikka. Isäni fanitti häntä kovin ja minä siinä mukana. Olin Tukholmassa keikallakin, onneksi!

  Marjoja olen poiminut myös ja vuosia täyttänyt - jotenkin tuli valtava yhteydentunne kun luin tämän tekstisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä soi aina musiikki kotona, mutta Bowien löysin jostain itse. Kahdella keikalla olen käynyt ja olen niistä kokemuksista superonnellinen. Vaikka siivouspyörremyrsky käväisi täällä vuosi sitten, niin Bowien lehtileikkeistä en päästänyt irti. Niitä on jostain 70-luvulta asti kerätty suurella rakkaudella =)

   Meillä on ollut vielä muutakin yhteistä. Käytiin samassa paikassa lomalla. Minä taisin käydä viikkoa tai paria ennen ja syömässäkin kävimme siinä ihanassa rantaravintolassa =).

   Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle ♥

   Poista
  2. Voi oispa ihanaa ollut olla yhtä aikaa! Se on jostain syystä meidän ehdoton lempparipaikka, henkilökunta on ihanaa, ne halaa kun mennään, ihmettelee miten pojat on kasvaneet ja tosiaan laittaa joulukortteja. Ja ruoassakaan ei ole moittimista ;-)

   Sinne kans, suloista sunnuntaita!

   Poista
 2. Taas niin ihastuttava, asioita näkevä ja onnellinen kirjoitus kesästä. Sulla on asioiden näkemisen taito ja kirjoittamisen lahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi =). Tämä on ollut rauhallinen kesä...

   Poista
 3. Suomen metsät onkin kesällä täynnä kultaa:) Sääli että vadelmakulta meni pahaksi.Olen nyt kesällä hieman kadehtinut etten ole päässyt poimimaan niitä kultaisia kimpaleita metsästä.Myöhästyneet synttärionnittelut Birgitta ja hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vadelmat kyllä harmittivat, mutta päätettiin, että harmitus loppuu heti kun kompostin kansi menee kiinni ;-).

   Kiitos onnitteluista, vuodet vierii, mutta onneksi en tajua sitä, heh heh...

   Poista