tiistai 27. marraskuuta 2018

Marraskuun selätys - päivät 22-27

Osaan laskea seitsemään, mutta tänään lasken vain kuuteen.

Marraskuun kahdeskymmenestoinen
Jotta en söisi sanojani, annoin ennen marraskuun alkua luvan itselleni, että kirjastosta tupsahtavat elokuvat saa katsoa television kautta. Näitä harhailuja on tapahtunut neljä kertaa tässä kuussa. Tänään kotiin tuli The Lady in the Van, joka on viihdyttävä tositapahtumiin perustuva elokuva. Pisteytin sen marraskuun leffoista jaetulle ykkössijalle elokuvan The Book of Henry kanssa.

Marraskuun kahdeskymmeneskolmas
Totean huokaisten, että loman jälkeinen työviikko nollaa nopeasti edesmenneet lepopäivät. Olen aivan puhki kuluneesta työviikosta ja makaan raatona illalla, kunnes siippa houkuttelee iltakävelylle. Kävelyn jälkeen makaan hiukan virkeämpänä raatona kotona.

Marraskuun kahdeskymmenesneljäs
Huomaan että Teeman elokuvafestivaali lähestyy. Katson ohjelmalistaa ja totean, että tallennan varmaankin kaikki 15 ohjelmaa ja nautin niistä joulukuun aikana.

Ensinnäkin olen innoissani, että Square on mukana ohjelmistossa, sillä missasin sen teatteriesityksenä. Kaksi kreikkalaista helmeäkin taitaa olla tulossa. Suosittelen klikkaamaan Teeman elokuvafestivaali-sivulle. Ainahan voi olla mahdollista, että jokin laadukas leffa saa sinut hurmioituneeseen tai hekumalliseen tilaan.

Marraskuun kahdeskymmenesviides
Seisoskelen tänään kirpputoripöydän takana ja seuraan kuinka ihmisiä tulee, menee, pysähtyy kohdalle, hipelöi tavaroita, juttelee hauskoja, kysyy hintoja huvikseen, tekee ostoksia tai jatkaa matkaansa. Tätä hommaa ei todellakaan kannata tehdä ansaintamielellä, näin totesin sen jälkeen, kun pienet lastenvaatteet loppuivat myyntivalteistani.

Parhaimpia asiakkaita minusta tänään ovat lapset, ne pikkuruiset, jotka kaivavat lelulaatikon aarteita. Yksi pikkukaveri seisoi varmaan puoli tuntia pidellen yksi kerrallaan palloja, autoja, ötököitä ja figuureja kädessään. Kun vanhemmat lopulta kysyivät, että mikäs valitaan, poika oli saanut tarpeekseen eikä halunnut mitään.

Mikä mahtava pikkumies, mitä sitä turhaa hankkii tuollaista kamaa, kun leikkihetken voi saada vain käymällä vieraan tädin laatikolla. Kyllähän minäkin rakastan hyviä lp-levyjä, mutten enää hanki niitä kuin todella suuressa himossa.

Marraskuun kahdeskymmeneskuudes
Seisahdun Antikvariaatti Sofian ikkunan eteen ja katselen tämän vuoden jouluikkunaa. Tuo lumiukko hoitaa hyvin tehtävänsä ja saa minut hymyilemään.

Marraskuun kahdeskymmenesseitsemäs
Aamut ovat nyt mahtavia. Tänään kuura peittää maata ja ilma on mukavan kirpeä. Katselen aamulla valmistuvaa rautatietorin luistelukenttää. Kohta se on valmis ja jäällä alkaa huiske ja piruetit. Kun käännyn toisesta kadunkulmauksesta, näen joulukuusen latvan ja siellä kimmeltävät valot. Kipuan kirkon edustalle ja katselen miten kaunis Helsinki on.


Kuukauden viimeisimmät kuusi päivää ovat olleet hiukan stressaavia, mutta ei kai kukaan olettanut, että tämä aika menee ihan tanssiaskelin.

Tästäkin huolimatta: Hyvää ötyä!

8 kommenttia:

 1. Se on ihan kohta ohi, marraskuu!
  Onneksi...

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Ensiyön jälkeen on enää yksi päivä ja yksi yö ja sitten alkaa joulukuu ja talvi!

   Poista
 3. Jep, on se kummaa, että rentouttava loma nollautuu hetkessä, kun palaa töihin. Muistan kyllä :D
  Hauska tuo Sofian jouluikkuna. En ole aikoihin käynyt keskustassa, sillä tavalla kunnolla maleksimassa, ehkä joku päivä vielä. Mutta aamupäivällä, jolloin tungos ei ahdista.

  Marraskuu kohta ohi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulepa joku päivä käymään keskustassa. Aamupäivä on oikein hyvä vaihtoehto, varsinkin ennen yhtätoista :D

   Poista
  2. Niihin aikoihin minä liikun keskustassa, jos ylipäänsä sinne ilkeän tulla :D Ehkä joku päivä, kunhan tämä flunssa hellittää.

   Poista
  3. Pikaista toipumista sinulle Susu <3

   Poista