sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Leffassa: Heartbreaker

Oletko rakastunut ja onnellinen? Vai oletko suhteessa ja tiedät eläväsi onnettomana, vai vielä pahempaa, olet suhteessa ja etkä tiedosta olevasi onneton?

Alex Lippi tilataan avuksi silloin, kun isäpappa, ystävä tai sukulainen tajuaa naisen elävän onnettomassa suhteessa.

Alex palkataan palauttamaan nainen tilaan, josta hän pääsee elämässään eteenpäin, kohti onnellista tulevaisuutta. Apuna hurmurilla on firmassaan oma sisar ja tämän omaperäinen aviomies.

Periaatteena firmalla on, että ehjää hyvää suhdetta ei rikota. Hieno periaate, mutta jos rahallinen tilanne on katastrofaalinen ja niskassa hengittää iso karju vaatimassa velkojaan, niin tällä kertaa Alex ottaa varakkaan isän toimeksiannon. Van Der Becq'n tytär on menossa avioon "täydellisen" englantilaismiehen kanssa, mutta isä ei ole tyytyväinen. Miksi?

Alex siis ottaa tehtävän vastaan, vaikka suhde näyttää toimivalta ja rakastavalta. Firma aloittaa selvittämällä taustat perusteellisesti ja ryhtyy hommiin. Tehtävä ei todellakaan ole helppo, ja siinä tämän elokuvan riemu.

Alex, Marc ja Mélanie
Alex (Romain Duris) on ehdottomasti leffan imu. Vaikkei mies minun silmiäni hivele, niin hän on jollain tavalla charmikas. Kaiken hän tekee naisen eteen, opettelee tanssimaan, syömään mitä tahansa ja viettelemään. Hänen sisarensa Mélanie ja miehensä Marc tekevät aivan hurmaavat sivuosat. Tuollaisten työkavereiden kanssa kaikki onnistuu varmasti. Työmotivaatio on aina 110% ja homma kuin homma hoituu =).

Aiemmin Alex on valitellut tehtäviensä helppoutta, mutta nyt hän  joutuu tiukan naisen eteen. Tätä naista ei niin helposti valloitetakaan. Hänen eteensä opiskellaan vaikka mitä, mm. tanssia, jonka näkeminen kyllä seisauttaa veret (joko myötähäpeästä tai hapen saannin vaikeudesta nauraessa).  Aidosti rakastuneen Julietten valloitukseen ei ole edes paljoa aikaa. Sekoittavia tekijöitä tulee tielle enemmänkin, kuten ystävättären yllätysvierailu ja Alexin oma rakastuva tila.
Vaikeasti hurmattava Juliette ja Alex 

Elokuvassa kysytään mistä näkee rakastumisen tilan. Vastauksena tulee "ääliömäinen ilme". Pari sellaista katsetta hymyineen näkyy, ja todellakin onhan se selvä merkki. Mutta rakkaus on rakkautta ja se saa näyttää välillä vähän kuolaavaltakin ;-)

Nauroin enemmän kuin aikoihin tässä elokuvassa. Hauskaa, karikatyyrimäistä, säväyttävää, romanttista ja tunnelmallista. 

Romanttisen musiikin olisi toivonut olevan omaperäisempää, sillä useammin kuuntelin, että Love Actuallyn romantikkakohtausmusa soi.  Liekö ollut tarkoituskin =)

Rooleissa:
Alex ... Romain Duris
Juliette Van Der Becq ... Vanessa Paradis
Sisar Mélanie ... Julie Ferrier
tämän aviomies Marc ... Francois Damiens
Julietten sulhanen Jonathan ... Andrew Lincoln

Ohjaus: Pascal Chaumeil. Sanoisin, että romantiikasta ja kekseliäisyydestä pitäville ehdottomasti näkemisen arvoinen elokuva =)

2 kommenttia:

  1. Kesäelokuvaksi voisi olla kiva. Harkitaan.

    VastaaPoista
  2. Sooloilija; todellakin kiva kesäelokuva, hauskaa huumoria ja sopivasti romantiikan poikasta =)

    Toinen ihana elokuva on Päiväni Margueritten kanssa, aivan suloinen elokuva.

    VastaaPoista