lauantai 23. marraskuuta 2013

Kuusi kuvaa kesästä

Tämä maailmanmeno.
Mun tekee vain mieli laittaa korvat kiinni. Irrottautua ja suunnata itseni kohti jotain hyvää.

Siksi olikin mahtavaa saada Leenalta kesävalokuvahaaste, jossa katsotaan mennyttä kesää tiukalla rajalla. Miten ihmeessä voi käydä läpi kesäänsä vain kuudella valokuvalla? Tiukkaa, todella tiukkaa...

Musiikki on rakkaus ja kesärakkauskeikat esitti Patti Smith, Neil Young ja Muse. Kesäilta stadionilla oli kerrassaan mahtava.

Työnsin jo keväällä varpaani Aurinkolahden lämpimään rantahiekkaan, nuuhkin meren tuoksua ja kuuntelin lintujen ääniä. Mutta varsinkin keskikesällä maalla ollessani nollasin itseni kokonaan, kun kesäheinä sai minut väräjämään, keinumaan ja lumoutumaan. Murhe ei tule kello kaulassa, eikä sille olisi koskaan sopivaa aikaa tullakaan. Tänä kesänä suru ja pelko kuitenkin kasvoi ulkopuolellani ja sisällänikin. Suuren kuun aikaan kiipesin mäenlaelle katselemaan pimenevää iltaa. Kuu-ukko hymyili tuttuun tapaansa, valtavana ja keltaisena. Energiaa, me olemme samaa energiaa, yritin vakuuttaa itselleni taas kerran.Kun upea nuorimies kyyditti meitä tuulen kera, jäivät murheet hetkeksi maankamaralle. Tässä ja nyt oli helpompi hyväksyä kun jalat olivat ilmassa. Ajatuskuviot ei kosketa ylhäällä samalla tavalla.Parempi siis palata tähän todelliseen maailmaan. Tähän kauniiseen ja hyväksyvään. Poistua katkeruuden, kateellisuuden, älämölön ja kiukun tunnelmista. Miettiä mitä kaikkea itsellä on. Kiittää siitä osasta kehoa joka toimii. Katsoa lämmöllä niitä jotka vastaan tulevat. Rakastaa vähän enemmän.

Laitan tällä kertaa haasteen eteenpäin Muuttolinnulle, Päiville, Pohdiskelijalle, Arille ja Henrietalle.

* * *


Parasta mitä eilen luin tietokoneelta oli nämä kolme sanaa:

   Say something nice

Ja se tuntui todella hyvältä lauseelta.


11 kommenttia:

 1. Kiitos Birgitta, rupeankin kaivelemaan kesän kuvia, jos sieltä löytyisi jotakin julkaisukelpoista... Hienoja kuvia ja ajatuksia sinulla -elämä on niin juuri noin!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos osallistut haasteeseen. Kesäkuviin on mukava uppoutua =)

   Poista
 2. Kiitos Birgitta, että ehdit vastata ♥ Kuvat ovat ihanat ja katsoinkin ne heti suurena. Patti Smith on munkin yksi musiikki-ihanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patti Smith oli todella mahtava, naisessa on jotain alkukantaista voimaa =) Yritimme saada keikkalippuja konserttiin, mutta aivan liian myöhään. Sitten yllättäen ystävämme ilmoitti, että jos lähdemme Tampereelle saisimme hänen lippunsa, joita hän ei voinut käyttää. Aika ihme, eikö?

   Poista
 3. Kiitos haasteesta. Olen jo alkanut etsiä kuvia.
  Tunnelmallisia kuvia sinulla, Suomen kesän aurinko on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, täällä on kesällä todella kaunista. Päivän pituus on riittävä ja valoa on vielä pitkälle yöhön. Ehkä kesän muisteloilla kykenee elämään syksypimeän ennen kuin lumi tulee ja hiukan valaisee iltoja =)

   Poista
 4. Ihania kuvia, varsinkin yksi noista sai lumoutumaan! Kiitos haasteesta, katselenpa kuvia läpi, josko jotakin kivaa löytyisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että löysit lumoutumiskuvan =) Tulen pistäytymään ja katsomaan mitä löydät...

   Poista
 5. Ihana lukea kesästä ja muistoista, laitan ajatukset hautomoon ja yritän vastata, mullahan alkoi nyt kesälomakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kesälomat jännään aikaan, olikos se Madridin matka kevätloma ;-) Sen ainakin tiedän, että valokuvia riittää sinulla. Täyttä taidetta!

   Oikein mahtavaa lomaa sinulle <3

   Poista
 6. Kiitos Birgitta haasteesta! Sinulla on kauniita kuvia ja mukavia kesähetkiä. Alan kaivella kesäkuva-arkistoani ja laitan tunnelmia eetteriin.

  VastaaPoista