sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Kissanpäivät

Lauantai - Paniikkiherätys kello viideltä

ne oli työasioita, tekemättömiä töitä ja paineita, jotka saivat minut säpsähtämään. Katsoin peilin kautta kuinka aurinko teki punaiseksi naapuritalon seinän ja päätin nousta itsekin ylös. Viikonloppuni yksin kotona alkoi siis aikaisin ;-)

Keitin aamukahvit ja istahdin lattialle katsomaan komissario Nardonen tutkimuksia. Kun olin selvittänyt muutamat murhat miehen kanssa päätin lähteä katsomaan aurinkoa lähemmäs.

Ulkona oli mahtava lintukonsertti. Kanit, rusakot ja keväthuuma olivat valloillaan. Hiekkatieni kulki läpi metsän, jonka pohjana oli valkovuokkomatto ja paikoin keltavuokkokin. Suurin osa puista oli jo kauniin herkän vihreitä. Matka Haltialaan oli todellinen nautiskeluhetki.

Perillä oli hiljaista, tuoleja nojasi vielä pöytiä vasten ja ajattelin paikan olevan kiinni. Pihakatoksen alla seisoi kuitenkin reipas nuorimies. Ostin itselleni kuuman juoman ja etsiydyin tuulensuojaan punaisen puutalon taakse. En ehtinyt kuin laittaa repun penkille ja laskea mukin pöydälle niin viereeni ilmestyi iso harmaa kissa. Se tulla tupsahti syliini ja siihen se jäi olemaan niin pitkäksi aikaa kunnes lähtiessäni nostin sen kylmemmälle penkille.

Neljän tunnin jälkeen palasin kotiin. Hämmästelin hetken miten hyviltä jalkani tuntuivat. Väsymystä ei ollut ja mieli oli virkeä. No kun päivä eteni, niin simahdin sitten kuitenkin auringonpaisteeseen sohvalle.

Illalla viihdytin itseäni Match Pointilla ja sen innoittamana vielä kuuntelin pitkät pätkät Enrico Carusoa juutuubista. Suosittelen molempia =)

Sitten meni joitain tunteja ja tuli sunnuntai sekä
paniikkiherätys kello kuudelta.

Ensimmäiset sanat pääni sisällä olivat "voi p***a" ja nousin ylös. Otin tietokoneen esille ja päätin kirjoittaa ylös kaikki yön ja aamun aikana loputonta ympyrää pyörineet työajatukseni. Kerrankin ymmärsin miestäni, joka joskus tekee töitä loman alla kotona (älkää vain kertoko sille).

No nyt lista on poissa mielestäni ja kohta lähden keräämään ison kimpun valkovuokkoja äidilleni. Kotiin tulessani käyn poimimassa itsellenikin kukkasia ja sitten vietän päivääni tehden juuri sitä mikä huvittaa. (No kotitöitähän ne tänäänkin osin on -mutta huvinsa kullakin, heh heh.)

Huomisesta heräämisestä en vielä tiedä,
saa nähdä nukuttaisiko pitkään vai nousenko ennen aurinkoa ;-)

Kaikesta säpsähtelystä huolimatta, minä toivotan sinulle mitä mainiointa sunnuntaita!

10 kommenttia:

  1. Kirjoitatpa kivasti! Mainiota sunnuntainjatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terttu, oikein mukavaa sunnuntaita sinullekin =)

      Poista
  2. Mulla on yöpöydällä paperia ja lehtiö. Jos en saa nukuttua, kirjoitan siihen mieltä vaivaavat ajatukset ja terotan pääkopalleni, että ne säilyvät siinä. Niistä ei tarvitse huolia keskellä yötä, ehtii myöhemminkin.

    Sitten työnnän lapun ja asiat mielestäni NLP-tyyppisesti. Usein saan taas nukuttua!

    Ihanaa äitienpäivää sinne Birgitta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla harvoin tulee työasiat mieleen, mutta nyt tätä on näköjään ilmassa. Tuo käyttämäsi metodi on varmasti hyvä ja se tehoaa. Mikään ei nimittäin ole niin tylsää kuin miettiä samaa asiaa kerta toisensa jälkeen ;-)

      Ihanaa äitienpäivää sinullekin <3

      Poista
  3. Hyvä että lista on pois mielestä :) Toivottavasti äitienpäiväsi oli mukava Birgitta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, kyllä minä sitten vihdoin sain työajatukset pois mielestä ;-) Eilinen päivä meni oikein mukavasti. Oikein suloista viikkoa sinulle <3

      Poista
  4. Paniikkiherätykset ovat ärsyttäviä. Olen elämäni aikana löytänyt itseni viisi kertaa työmaalta todetakseni että on lauantai/sunnuntai ja on siis vapaapäivä. Kome kertaa on ketuttanut sen verran paljon että olen jäänyt tekemään maanantaille suunniteltuja töitä koska mulla on tapana rangaista itseäni typeryyksistä joita teen :)

    Katselin tuota valokuvaa ja vaikka en niin kauheasti paukuta reinkarnaatioiden puolesta niin mä olen satavarma ettei mikään kissa ole sitä miltä se näyttää. Kuvan kissassa on jotain aristokraattista, ties vaikka se olisi ollut entisessä elämässään kuningatar tms. Ilme ainakin on sellainen.

    Hyvää äitienpäivän iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sulla on rankat rangaistukset!!!

      Eikö olekin tosiaankin kuninkaallinen kissa. Sille oli aivan selvää, että se voi kiivetä syliini ja saada kaiken huomion ja silittelyn =) Valtavan kokoinenkin tämä kaunotar oli.

      Kiitokset ja oikein makoisia hetkiä sinulle tälle viikolle <3

      Poista
  5. Match Point on järkyttävän hyvä: En kyllästä siihen ollenkaan. Eikös siinä laulanut Pavarotti sen Una Furtiva Lagriman, jonka filmin nähtyäni ja tunnarin kuultuani, valitsin yhdeksi musiikiksi sitten kun...;)

    Kuulostaa rennolta kun nukahtelet aurinkoiselle sohvalle etc. Ei meillä mitään rauhaa tuollaiseen;) R. keksii aina jotain, mutta älä kerro, että mä kerroin.

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mielettömän hieno elokuva! Minun tietääkseni Enrico Caruso lauloi leffassa tuon Una Furtiva Lagriman, mutta toki Pavarottikin on sen laulanut, ja komeasti laulaakin.

      Voi sitä miestä, katoa jossain välissä hiljaa takavasemmalle ja sujahda istumaan auringon lämmittämään sopukkaan =)

      <3

      Poista