perjantai 8. heinäkuuta 2011

Miehet, nuo ronskit mutta niin herkät

Maanantai aamuna kävellessäni juna-asemallemme hiljaiset kitaran kielet herättivät aistini.

Pian näin jo asemalaiturin ja siellä yksin penkillä istumassa ulkoisesti harmahtavan elämäntaiteilijan.
Miehen, ison lierihatun ja akustisen kitaran.

Mies lauloi Kurjuuden kuningasta. Ääni oli pehmeämpi kuin Tuomarin, laulu yhtä kauniin rauhallista ja vähäeleisen soinnukasta.

Laulu ja sointi tuli jostain ulkokuoren ja sanoitusten sisäpuolelta. Meille muille matkaajille tarjottiin joitain puhdasta, suorastaan helmiä. Olipa hieno aamun aloitus =)

Sitten tänään junan penkille istahtaessani huomaan vastapäätäni istuvan miehen. Sillä on raikkaan vihreä T-paita päällä ja käsissään priiman näköinen Tex Willer (nro4 /2007). Kannessa on lierihattuinen mies virittämässä joustaan äärimmilleen, ja naamassa miesten tapaan toiminnan aiheuttama pienoinen irvistys.

Kiinnostava lehti selvästikin, sillä lukijan katse on tiukka ja ilme kova. Pää kääntyy reippaasti aina seuraavalle sivulle. Huomaan miehen paidan alakulmassa olevan pieniä valkoisia kukkasia. Ei tämä sittenkään voi olla mikään pahis. Ei voi olla ;-)

Lierihattumiehet ovat olleet liikkeellä kanssani tällä viikolla =)

5 kommenttia:

 1. Vieläkö Tex Willeriä julkaistaan, mä luin sitä muksuna (ei ehkä ihan tavallinen tyttöjen lehti). Mä luin myös Mustanaamiota ja Korkeajännitystä, omituista mutta taidan kuulua omituisten otusten kerhoon.
  Katsele tarkkaan ympärillesi Irwing saattaa kurkistaa jostain nurkan takaa:)

  VastaaPoista
 2. Ihana otsikko tässä jutussa. Suuni kääntyi mutruun; juu, sellaisiahan ne on..

  VastaaPoista
 3. Henrietta; nyt vaan kauppaan tai divariin ja hankkimaan nostalgiapläjäystä =D Monenlaisia kailottajia näkyi viikonloppuna kesäsäässä, mutta yhtään Irwing-kloonia ei tullut vastaan =)

  Sooloilija; kiitos =) Ihanaa viikonjatkoa sulle, toivottavasi sää ei muutu kovin kylmäksi.

  VastaaPoista
 4. Ja jo aamulla olet 'hereillä' tehdäksesi em. havaintoja. Minä en aina ole..

  VastaaPoista
 5. RosaG; täytyy tunnustaa, että ennen en ollut koskaan =). Raahauduin töihin ja heräsin vasta ensimmäisen kahvin saatuani tai kun katselin tietokoneen näyttöä.

  Valoisat aamut on selvästi helpompia kuin harmaat aamut. Otin oppia miehestä, seurasin sen touhuja muutaman vuoden ja nyt teen samaa työaamuisin. Se aamulla ennen töihinlähtöä hiljentyy hetkeksi ja starttaa sitten. Kummasti vain 3 minuutin istuminen ilman ajatuksia (ja nukahtamatta ;-)) saa kropan ja mielen virkeäksi.

  VastaaPoista