sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Tuloaulassa olen sun -tässä ja nyt

Meitä on monta vierekkäin rivissä seisomassa ja katselemassa suljettujen ovien suuntaan. Lentokentän tuloaula, mielenkiintoinen paikka. Siellä voi olla ja nautiskella toisten odottajien kanssa, katsella milloin oma tulee ja seurata toisten vastaanottoa.

Kuten tänään. Nuori mies tuli yksin ovista. Nainen, nuori hänkin, juoksee vastaan ja siihen he jäävät, aivan kaiken keskelle puolikaaren katseltavaksi. Pysähdys kohdakkain, kaulaan hyppy -siis neitokainen. Ja pitkä suudelma. Ei kun toinenkin. Kevyt irtiotto, katse ja uusi halaus, pitkä sellainen ja suudelma... ja suudelma. Ei minkäänlaista kiirettä, ainoastaan fiilistelyä siitä, että vihdoin ollaan kasvokkain, nenäkkäin, tai siis huulikkain. Mies nostelee ystäväänsä ja puristaa... joo, puristaa pakarasta. Ja tässä vaiheessa mä jo virnuilen niin leveästi, että meinaan hekotella ääneen. Tilanne jatkuu, ketään muuta ei tule ulos ovista ja nämä kaksi, nuorta ja estotonta suutelevat ja kaulailevat. Mies ottaa välillä silmälasitkin päästä -taisivat sumentua siinä hötäkässä. Minun vieressäni kaksi nuorta naista jo katselevat toisiaan enemmän kuin tuskastuneina.

Aika aikansa kaikkea ja pari päättää siirtyä pois. Kukaan ei täytä aukkoa hetkeen, mutta sitten ovet taas aukeavat...

Lentokentällä.

Tuloaulassa on monelaisia vastaanottoja.

On näitä kiihkeämpiä, joita harvoin näkee. Sitten on iloisia halauksia. Kättelyitä. Hiljaisia ja rauhallisia kohtaamisia. Sekä tietysti niitä, joissa vastaanottajaa ei ole, vaan tuloaula on se ainoa, joka sanoo ovellaan: Tervetuloa Helsinkiin.

5 kommenttia:

 1. Ihana kuvaus tuloaulasta.Siellä on tosiaankin mielenkiintoista katsella tulijoita.Kirjoitit tuon kohtauksen niin elävästi,että melkein pystyin näkemään sen edessäni.Täällä on monilla tapana ottaa vastaan tulijoita lentokentällä ilmapalloilla,joihin on kirjoitettu vaikka:"Welcome back" tai "I love you" tai siihen suuntaan. Tuloaulassa onkin ilmapallokauppa;D

  VastaaPoista
 2. Beatlet raapivat päätä kun yllättäin kukaan ei olekaan vastassa ;o) Mainio kuva. Ja mehevä kuvaus nuoresta lemmestä. Pieni ero tekee kohtaamisesta mehevän!

  VastaaPoista
 3. Oooooh,sinä täällä su iltana laitat levottomuutta liikkeelle;-)

  Birgitta, tätä et ikinä usko: Me suudellaan vieläkin R:n kanssa liukuportaissa! Siinä on se joku meidän muisto, kuten on meidän biisit etc.

  Kuvittele, Beatelsit oli joskus liian kovaa 'kamaa' monen vanhemmille, mutta nykynäkökulmasta hirveän siistejä. Kuuntele, eikun siis katso, kun he esittävät Hey Jude, siis se versio, jossa Paul katsoo suoraan juuri SINUA syvälle silmiin, sisälle...

  Ah, nyt just mä haluun, että joku puree mua pakaraan...eikun siis puristaa...

  VastaaPoista
 4. Yaelian; olisikin ihanaa palata reissulta, ja saada tuollainen ilmapallo. Hyvä idea, laitan korvan taakse muistiin =)

  Ari; eikö olekin hauska kuva. Liekö nuoripari ollut kauan erossa, kolme päivää, viikon tai puoli vuotta. En tiedä, mutta mukava oli katsella kuinka onnellisia olivat =)

  Leena; ooohh ;-) liukuportaat ja hissit on hyviä paikkoja suudelmiin. Liukuportaissa sentään täytyy olla varovainen, ettei kompastu ylä- tai alapäässä =D ja hississä voi hämmentää sinne tulevia kanssamatkustajia. Hahaa!! sunnuntai-illan huumaa <3

  VastaaPoista
 5. Mikään ei ole mielenkiintoisempaa, kuin tarkkailla muita ihmisiä... paitsi ehkä tällainen hieno kuvaus ihmisten tarkkailusta. Kiitos siitä! :)

  VastaaPoista