lauantai 10. toukokuuta 2014

Kiskot laulavat näin

Eilen töistä kotiin tullessani rautatieasemalla juoksi nuori mies ohitseni. Sillä oli vetävä askel ja sitä oli ihan ilo katsella (kevättä rinnassa?). 

Kaverilla oli oikeassa kädessä iso limupullo ja vasemmalla se piti hetkisen perästään kiinni. Minä etenin omaa tahtiani ja katselin mielenkiinnolla miten juoksu kulki. Mies pinkoi sitkeästi ja kohta taas hamusi peräänsä. Sitten tajusin, että kaverilta tosissaan putoaa farkut jalasta, jollei se saa niistä otetta. Pitkät pätkät alushousuja oli jo näkyvissä, kun mies vihdoin tavoitti junan avoimen oven ja myös alas valuneen takataskunsa ;-)

Täytyy myöntää, että iloitsin tuosta hetkestä, mutta tietysti myös siitä, että mies ehti junaansa. Kenenkään en soisi myöhästyvän junasta, saati kompastuvan vaatteisiinsa, sehän olisi suorastaan kamalaa.

Rautatieasemalla olen myös bongannut muutaman uudesti kuositetun paikallisjunan.

Tämä "toiset on luotuja kulkemaan", oli minusta hyväntuulinen mainosjuna. Varsinkin kun reissumiesjunaan meni minun asiaa seuratessani vain miespuolisia matkustajia...

Toisessa junassa taas luvattiin oikein superpehmeitä ja mukavia istuimia. Paha vaan, että olin menossa töihin, joten en päässyt kokeilemaan miten uudet kolmenistuttavat sohvat toimivat vr:n vehkeissä.

Yleensä en kovin välitä mainoksista, mutta väkisin tuli mieleen mitä muuta kohta on odotettavissa.

Ehkä piankin realityohjelmat hakevat uusia kasvoja ja tulevia julkkiksia isolla silmällä ja tekstillä: matkalla maineeseen.

Kenties rahabisnesjuna houkuttelee kyytiinsä mustilla kissoillaan ja sanoilla: Rahat ja Henki: monta tietä vaurastumiseen.

Matkayhtiöjunat ovat aurinkoisia ja palmut heiluvat luvatessaan : Äkkilähtöjä edullisin hinnoin. Ja isot silmät tuuheine ripsineen kehottavat astumaan junaan, koska "sinä olet sen arvoinen"...

Paras junabiisi on muuten On kesäyö
Minä kuitenkin haluaisin vain nähdä Paul Newmanin junan ovella odottamassa, samalla kun lähitilat mainostaisivat yhtenä suurena perheenä: Luomumunalla töihin.

Tästäkin levottomasta ajatuksesta huolimatta:

Oikein mainiota viikonloppua sinulle =)


15 kommenttia:

 1. Ihan kivoilta näyttävät nuo junat hieman duunattuna:)Heh,vaikeaa on jos housut tippuvat;D Kiitos,samoin sinulle mainiota viikonloppua ja äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olen valokuvannut raitiovaunuja, joissa täällä on enemmänkin mainoksia. Niiden kanssa pitää vain olla aika nopea, muuten valokuvaa vain perävalot ;-)

   Poista
 2. Mä näin silmissäni jotenkin Carrie Bradshawn:n makaamassa junan seinällä ;)

  Mielummin siinä vois kyllä olla joku pelkät farkut jalassa oleva sänkipartainen komistus. Niin, sitä kevättä on....rinnoissa ;)

  VastaaPoista
 3. Ja minä taas haluaisin Paulin kanssa Viettelysten vaunuun..kahdestaan. Hah!
  Kaunista äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsit, kuinka mä en tuota tajunnut. Vedit pisteet kotiin, täydet kerrassaan. Tuohon junaan olisi varmasti tunkua =D

   Mitä ihaninta!

   Poista
 4. Vai on sitä tuijoteltu putoilevia takataskuja...hmm...näyttää siltä että luonto on heräämässä kaikilla rintamilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se kevät vaikuta kaikkeen ja kaikkiin ;-)

   Ajattele tuota Leenan Viettelysten vaunua ja sitä kuhinaa, joka asemilla olisi... Kyynärpääthän siinä tulee mustelmille =D

   Poista
 5. Suhtaudun kaikkialle tunkeviin mainoksiin vähän nihkeästi, mutta kyllä nuo junat on mainion näköisiä.:) Ja raitiovaunut. Ja jossain vaiheessahan oli mainosmetrojakin.

  On kesäyö voi hyvinkin olla paras junabiisi. Mutta jos multa olisi kysytty junabiisiä, ekaksi olisi varmaan tullut mieleen Kirkan Hengaillaan. Sitten Menolippu (esittäjää en muista, mutta kertsissä lauletaan meeeenoooolippu meeenoooolippu) ja ehkä jopa Paula Koivuniemen joku "miksi konduktöörin nain". Nämä kappaleet eivät kuitenkaan kerro musiikkimaustani.;)

  Myöhäiset blogisynttärionnittelut!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli Satu Penkikäinen kun veti Boney M:n biisin suomeksi. Minuun vetoaa alkuperäinen enemmän. Tuo Paulan konduktööri -kappale ei kolisuttele mitään kelloja päässäni. Menen heti etsimään sen, tuo lause on niin hauskan kuulonen.

   Kiitos =)

   Poista
  2. Hei, kyllähän mä tiesinkin tuon kappaleen, mutta englanninkielisenä =)

   Poista
 6. Mukavan näköisiä junia, varsinkin tuo keltainen. Paul Lannistumaton Luke sopisi tosiaan mainostamaan munia. Eikös se syöny kerralla 50 luomua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs sen pirteämpää kuin reissumiehen nousta keltaisena loimottavaan junaan. Muistelen, että aivan kaikki munat eivät uponneet mieheen... muistanko aivan väärin...

   Poista
 7. Ihanasti kerroit tarinaa peräänsä hamuavasta juoksevasta miehestä, hekottelin lukiessani...=)) Tilannekomikka on ihan parasta ja kutkuttaa nauruhermoja, myös itselle sattuvat hassut tapaukset.

  Soon kevät nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun omalle itselle osaa nauraa, niin parhaimmat naurut saa =D

   Olet niin oikeassa: soon todellakin kevät! Nautitaan täysillä!

   Poista