lauantai 10. syyskuuta 2016

Vuosihuoltoa päästä varpaisiin

Kaiken maailman vaivat ovat saaneet minut allergiseksi lääkärissä juoksemiselle, mutta olen sopinut itseni kanssa jonkinlaisesta vuosihuollon pakosta...

Harmaat aurinkolasit
Ne peittivät silmiäni kun ensin hoidin jokavuotisen hammaslääkärikäynnin. Ennen puristelin tuoliin sidottuna silmälaseja rusinaksi käsissäni. Nyt kaivelin kynnenpaloja kämmenistäni ja toivoin, ettei lääkäri soita viikon sisällä ja totea röntgenkuvissa mitään toimenpiteeseen viittaavaa... Mitään soittoa ei onneksi kuulunut.

Nostin siniset aurinkolasit silmiltäni, kun astelin gynen vuositarkastukseen. Uups, edellisestä kerrasta olikin kolme ja vanhan lääkärini tilalle oli tullut vähän tiukempi tyyppi. Se sanoi minulle: Rouvan pitää mennä mammografiaan. Teillä on sellaiset rinnat, ettei saa millään selvää onko näiden muhkuroiden seassa mitään ei-toivottavaa. Laitoin lasit takaisin päähän ja painuin kotiin...

Seuraavana päivänä etenin mustissa laseissa omalle lääkärilleni. Se avasi oven ja kysyi heti samantien: Mikä Patti? Esittelin muutamaa viikkoa sitten löytämääni kyhmyä, mies tutki minut ja sanoi: Rouva pieni, tämä on @€°§%* ja harmiton. Varaat seuraavaksi toimenpideajan ja minä poistan tämän. Astelin reippaana ulos talosta, nakkasin aurinkolasit laukkuun, annoin auringon loistaa helpottuneen hymyni kaverina. Jäin kuuntelemaan katusoittajia ja maksoin hyvästä kappaleesta kengän kannat katukivellä tahdissa napsahdellen.

Nukuin välissä yön ja sitten astelin mammografiaan. Olin puserruksessa sekä vieraan miehen käsittelyssä ultrassa. Se oli pitkään hiljaa ja lopulta sanoi: Rouvalla on kaikki hyvin. Tästä lähtien tulette säännöllisesti käymään. Melkein suukotin sairaanhoitajaa, jonka kanssa juttelin vieraan miehen lähdettyä. Vaihdoin vaaleanpunaiset aurinkolasit silmilleni. Mietin, että ostan tämän viikon lopputulosten kunniaksi jotain kivaa itselleni... En löytänyt mitään, joten juhlin säästöjäni ja päätin mennä kotiin tekemään omenapiirakkaa.

Aurinkoisella parvekkeella istuessani tajusin vielä: ihotautilääkäri. Johan mä ajattelinkin, että jotain puuttui. Päätin syödä toisenkin omenan. Eikös omenoiden pitänyt pitää lääkärit loitolla. Vaikka toisaalta, ne on antaneet minulle tällä viikolla ainoastaan hyviä uutisia ;-)

8 kommenttia:

 1. Hyvä että kaikki hyvin Minullakin oli menneellä viikolla mammografia,sydänrasitus ym. ja kaikki kai hyvin.Mukavaa viikonloppua Birgitta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että sielläkin on asiat kohdillaan ♥. Vielä on viikonloppua jäljellä, joten nautitaan siitä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Onneksi ♥. Odottaminen ja asioiden päässä pyörittäminen ei ole sitä helpointa - ainakaan minulla ;-)

   Poista
  2. Sama täällä, mulla tuppaa menemään yöunetkin kun huolehdin. Tieto ei lisää tuskaa, ainakaan tällaisessa tapauksessa!

   Suloista sunnuntaita!

   Poista
  3. Niin, joskus epätieto lisää tuskaa enemmän. Onko se sitten juuri poikkeus joka vahvistaa säännön ;-)

   Poista
 3. Gyne ja mammo on ihan kauheita stressipaikkoja. Mä en ollut käynyt varmaan kymmeneen vuoteen ja onnekseni sain aivan ihanan rouvan joka ei tappanut mua siihen pedille koska en ollut hoitanut asioitani. Puhtaat paperit tuli sieltä ja mammosta mutta tulosten odottaminen on kuin murhaoikeudenkäynti, syyllinen vai syytön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisia asioita sitä siirtää, mutta onneksi sait syyttömän paperit :). Pitäisiköhän sun kirjoittaa tuska auki teokseksi: "Gynen kauhu"

   Poista