lauantai 7. joulukuuta 2019

Yksin kotona

Meni sitten ihan pipariksi kaikki suunnitelmat.
Tai no, joulukuuhan on piparien aikaa, mutten arvannut että ihan tällä tavalla.

Ensin tauti tyrmäsi minulta elokuvatreffit ja seuraavaksi reissun,
jossa nyt viettää hauskaa aikaa siippa sekä ystävät.

Minä, pieni joulupossu sen sijaan köhistelen itsekseni ympäri taloa. Klementiiniä ja omenaa olen tuoksutellut ja puraissutkin, sekä heittäytynyt helpoimpaan ajankulutukseen mitä nyt kykenen tekemään

eli joulun esitunnelmointiin.

Ensin selaan kirjastosta löytämääni Vegaanin Joulu kirjan herkullisia reseptejä. Tiedän, että meille tulee pikkuruinen kinkku, mutta sen seuraksi voisin tehdä itselleni punajuurimustapapupyöryköitä. Kun pääsen kohtaan uuniviikuvat, alan huokailla ja voihkia. Ja koska sairasta naista ei pidä kiusata kiusauksilla, pistän kirjan kiinni ja otan käteeni jouludekkarin.

Jotta totuus ei unohtuisi, niin jatkan hämärän tultua ruokaohjelman tuijotuksella. Nautin Jamien isoäidistä. Pikkuruisesta suloisesta naisesta. Häntä sanotaan Tiikeriksi, eikä nainen paljasta lempinimensä salaisuutta. Mahtaa olla aikamoinen mummi! Ihan muistuttaa omaani.

Kun ilta on pimentynyt aikoja sitten, eikä naapureista enää kuulu ääniä, minä alan kaivata lohtua yksinäisyyteen. Kuten voin lukea lempikirjojani kerta toisensa jälkeen, on minulla leffojakin, joihin palaan aina vaan uudestaan. Niinpä menen etsimään elokuva-aarteistani ystävää. Otan käteeni tarinan, jossa on kaikki mahdolliset hömppäromanssijoulutarinan ainekset, mm. yksin kotona tanssiriehumiset ja luovuttamiset. Niistä on minutkin tehty, vaikken nyt kykene kuin luovuttamiseen. Seuraksi keitän lämmintä glögiä, täytän lautasen epäterveillä ja terveillä antimilla. Teen pesän lattialle ja matkaan toiseen maahan ja todellisuuteen.

Kyllä näillä eväillä pitäisi toipua, totean itselleni. Tai jos ei toivu ja tokene, niin sitten pitänee palata Jamien ohjeeseen ja loihtia lääkkeeksi yksi joulumargarita :D

Hellurei (tämä on kuulema seitinohut puudutus loppupäivään)

ööö - mulla onkin aineksista vain marjoja kotona
tehosekoittimeen
5 cl limen mehua
seuraksi 10 cl tequilaa
5 cl triple seciä tai Cointreau käy myös
kourallinen pakastemarjoja
kourallinen jäitä
pari kolme mintunlehteä

sekoitus tehosekoittimessa noin puolisen minuuttia. Pikkuinen mintunlehti koristeeksi ja sitten makunystyrät kuulema heräävät unestaan...

12 kommenttia:

  1. Vaikka tautisena siellä podetkin, niin kuitenkin kuulostaa tosi kodikkaalta touhusi siellä kotona yksiksesi. Yksikseskös yskiskelet, vai miten se menikään.
    Parantumista ja mukavaa joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aika kodikkaalta tuntuukin kun tässä valojen ja tonttujen ympäröimänä yskiskelen ;-). Kiitokset toivotuksista, oikein mukavaa joulun odotusta sinullekin :)

      Poista
  2. Kun sairastaa, lautasten tuleekin olla täynnä kaikkea epätervellistä ja ennen kaikkea herkullista! Kyllä kroppa tietää, mikä parantaa. Laitan tuohon nimeni linkkiin sinulle jotain hyvää, tervetuloa jakamaan :D

    Hyvä, että maltoit jäädä kotiin potemaan. Nyt malttia ja kärsivällisyyttä.

    Vaikka piparit ovatkin hyviä, ihan koko joulukuun ei tarvitse mennä pipariksi.

    Paranemista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih mitä herkkuja :) Jos olisi pakko valita, niin maistaisin tummempaa, sopii vielä jonkin aikaa hiusten väreihin, hehheh.

      Kiitos, olen nyt kiltisti paikallani <3

      Poista
  3. Höh, nyt rupesi tekemään mieli sitä punaista glogiä. Mutta arvaa mitä; en saa pulloa auki, en sitten millään!

    Paranemista sinne ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, joulun tuoksut ja maut houkuttaa niin helposti. Laitat nahkahanskat käteen, tai pyydät nuorukaista apuun sen korkin kanssa :)

      Kiitokset <3

      Poista
  4. Taas ihailen taitoasi nähdä kaikessa hyvää ja taitoasi saada se paperille niin mukavasti ja mielenkiintoisesti, sanoisinko herkullisesti!
    Varmasti sait sen seitiohuen marjoillakin ;)
    Pikaista kohentumista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaseks olen muuttunut iän myötä. Aina vaan hullummaksi ja vanhemmaksi...

      Mun seitinohuesta puuttuu edelleen kaikki prosenttiosuudet, joten joudun odottelemaan sitä jonkin aikaa ;-)

      Kohentuminen on onneksi alkanut, mutta loppuviikkoa kohti veto hiipuu. Onneksi huomenna on perjantai ja sitten saan hetken huokaista. Lauantaina kyllä joudun kouluun, menen äidin luokse opettelemaan lanttukukon tekoa :D

      Oikein mukavaa loppuviikkoa sinulle :)

      Poista
  5. Ooh mikä drinksu, minttu ja lime kolahtaa meikäläiseen! Voi itku, että flunssa piti tulla, toivottavasti olet jo toipunut. Parasta flunssalääkettä on siirappiset leffat, heh kuten jouluelokuvat tai hömppäkirjat.

    Kivaa uutta viikkoa Birgitta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että jouludrinkki osui kohdallee, nyt vain testailemaan!

      Iloista viikkoa sinullekin <3

      Poista