sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Valitse tai ota kaikki mikä irti lähtee

Kesä ja kärpäset. Vaiko kesä vai kärpäset? Siinäpä kysymys.
Oikeasti nappasin Tiialta kesäisen haasteen, eli 12 kesäistä valintaa. Huomasin olevani kumpi tai kampi ja usein kumpaisestikin molemmat. Jos haaste huvittaa sinua, niin nappaa se mukaasi:

1. Mekko vai shortsit
Minä peitän shortsit aina hameen alle piiloon. Ja jos hame on lyhyt niin sen alla on aina vähintään lyhyet lahkeet. Sen verran kaino olen tässä iässä ;-)

Kesämekko peittoaa helposti hameen. Nyt olen alkanut haikailla pitkääkin pidempiä mekkoja, sellaisia, joissa ei enää ole avaraa kaula-aukkoa ja olkapäätkin saisi olla suojattuna auringolta. Kun jonain päivänä löydän itselleni sellaisen ihanan mekon, niin olen iloinen.

2. Myöhään nukkuminen vai aikaiset aamut
Ehdottomasti aikaiset aamut. Jos olisit kertonut minun vastaavan näin parikymmentä vuotta sitten, olisit saanut röhönaurun kaksinkerroin taittuneelta naiselta, mutta kyllä nyt on käynyt niin, että jos herään kuudelta aamulla viikonloppuna, olen aika iloinen.

Hiljainen aamu, siemaus raikasta ilmaa parvekkeella ja sitten vaan sen tekemistä mikä tuntuu hyvältä. Päivä tuntuu aina mahdottoman pitkältä ja elämä antoisalta. Tai kun herää kesäiseltä vuokramökiltä... ajattele miten upeaa on juoda ensin lasi raikasta vettä ja hipsiä hiljaa ulos katsomaan tyyntä järven pintaa. Tai istua rappusilla ja seurata kuinka pellossa viljat kasvavat. Kun vihdoin nälkä alkaa kurnia sisuksissa, voi palata takaisin sisälle, laittaa kahvin kiehumaan ja tehdä jotain hyvää aamiaiseksi. Eikä mene kauaa, kun ensimmäinen sirrisilmä nousee lämpimästä sängystä haistelemaan kahvin aromeja kaveriksesi. Ei paha. Ei paha.

3. Ravintola vai piknik
Ruoka-allergian vuoksi ravintolat saa mielen helposti laukalle. Eli näin tylsän asian takia valinta on piknik. Sitäpaitsi kesäisin piknikit on kivoja. Keitä termariin kahvit, pakkaa jotain pientä syötävää. Olipa se mitä tahansa, se maistuu hyvältä ulkona.

Joskus ollaan pidetty piknik myös olkkarin lattialla. Ihan kivaa silloin tällöin, olipa ulkona talvituisku tai juuri sen takia ;-)

4. Pavlova vai perinteinen mansikkakermakakku
Molemmat maistuu. Parasta molemmissa on mansikat, joita ei voi saada liikaa.

Jos joutuisin valitsemaan lautaselle palan vain toisesta, se olisi mansikkakermakakkupala. Ihan vain sen vuoksi, että mummoni tarjosi aina mansikkakakkua. Kun kesällä menin maalle, tarjottiin aamiaisella ensimmäiseksi mansikkakakkua, iltapäiväkahvilla saattoi ottaa toisenkin palan ja jos mihin aikaan muulloin teki mieli jotain hyvää sai mennä keittiöön, avata kiiltäväksi lakatun kapean puuoven, jonka takana oli kylmätila. Siellä hyllyllä oli odottamassa mansikkakakku, munapiirakka (kuin sitruunamarenkipiirakka, mutta ilman sitruunaa) ja vieressä kenties äkkivääriä, jotka olivat väärinpäin tehtyjä kaneliässiä (pikkuleipiä). Jos haluat synnyttää herkkuperseen, käytä samaa metodia :D

5. Päivä rannalla vai huvipuistossa
Varjossa auringon alla, käy minulle rannalla. Huvipuistossa viihdyn pandemiattomana aikana, heh heh. Kumpi vai kampi?

Jos kyseessä on aurinkoranta, niin valitsen huvipuiston. Mutta jos kyseessä on vuokramökin laituriranta, niin kyllähän se määrällisesti voittaa vuoristoradalla kiljumiset.

Toisaalta, jos elokuun ilta on kaunis ja joku tohtisi ottaa minut mukaan, niin mikä ettei,  lähtisin heti tunnelmoimaan Linnanmäelle, kuulemaan riemua ja kiljahteluja, sekä kokemaan ilmakuopat vatsanpohjassa. Ääääh, en osaa valita!

6. Matkailu kotimaassa vai ulkomailla
Vuokramökkeilyä harrastavana ja ajatuksella: rajoitan turhaa lentämistä, käteen jää kotimaa. Jollei mitään ihmeitä tapahdu, niin kaukomatkat saavat jäädä minulta tekemättä. Mutta kyllä minulla on vielä haaveita ulkomaanmatkalle tai parille. Sellaiselle josta olen nuoresta tytöstä asti haaveillut. Näitä haaveita vaalin rakkaudella ja toteutan kun mahdollisuus tulee.

7. Trampoliini vai löhötuoli
Olen haaveillut sellaisesta kerrostaloasunnossa toimivasta trampasta. En tiedä onko sellaista, joka ei aiheuttaisi päänsärkyä naapureille. Tai jossa oma pää ei osuisi kattoon hyppiessä ;-) Yhtään en tiedä olisiko trampoliini hyväksi selälleni, mutta tiedän että löhötuoli ei ainakaan ole.

8. Kirja vai sarja
Valitsen molemmat! Toinen on ehkä hyveeni ja toinen todennäköisesti paheeni.

Nyt on tullut luettua aivan mahdottoman hyviä kirjoja, esimerkiksi Stuart Turtonin: Evelynin seitsemän kuolemaa. Mielenkiintoinen tarina, jonka ideaa olen mielessäni hehkutellut monta kertaa. Suosittelen tätä sellaisille, jotka pitävät A Christien kirjoista ja vähän mystisistä jutuista.
Toinen täydellinen kesäkirjani on Senecan Elämän Lyhyydestä. Vahvistan vielä: täydellinen.

Kuten Jörkka sanoi: lukeminen kannattaa aina.

Sitten siihen toiseen. Yksi paheistani on television ruutu. Siitä minä katselen elokuvia ja aika tarkasti rajattuja sarjoja. Pitkään odottamani uudet jaksot Komisario Montalbanosta alkavat tänään. Eli herkkua on taas odotettavissa :)

9. Sandaalit vai tennarit
Tennarit ♥

10. Pionit vai lupiinit
Voiko tähän maailman aikaan vastata lupiinit? Minä vastaan niin. Voin kerätä niitä tien pientareelta maljakkoon. Ehkä siten samalla estän kasvin siemeniä lisääntymästä. Toisten pihoilta en voisi koskaan käydä leikkaamassa pionin oksaa itselleni, se ei olisi sopivaa.

11. Festarit vai kotibileet
Kyllä mä nyt vastaan festarit. Niitä on niin monenlaisia ja niissä löytää uusia tuulia. Tai kuten kuvasta näkyy, vanhoja ihania pieruja ;-)

Kotibileet kuulostaa mun korvaan vähän huuruisilta, tai sellaisilta, jossa jaksoin nuorena olla mukana mutten enää.

12. Hehkuva kesäinen meikki vai ilman meikkiä
Koska lasken sävyttävän aurinkovoiteen meikiksi, on valinta todella helppo. Ilman aurinkosuojaa en lähde enää ulos. Sellainen peli ei vetele.

Tässä sitä sitten olikin kesäisiä valintoja, joista ei tullut hullua hurskaammaksi. Tuota Iggyä katsellessa tulee vain mieleen, että skolioosi on ikävä tauti ja jotten muuttuisi yhtä kieroksi, niin pitäis kai vähän jumpata tai edes venytellä. Mutta toisaalta, nyt on sunnuntai ja jotenkin on tuollainen matalapaineinen sää. Kun kerran heräsin aamulla ennen kukonlaulua, niin voisinkin ottaa pienet päikkärit. Siten ne lapsetkin jaksaa keikkua iltaan asti.

Että näihin kuviin ja tunnelmiin :)






8 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ja oli kyllä niin mukava lukea vastauksiasi:) Hauska haaste! Olikin monta sellaista kysymystä että pohtimaan joutui miten itse vastaisi, kun oli niin sellaisia *molempi parempi*:)) Leppoisaa sunnuntaita ja kaunista kesän jatkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runsaudenpula aiheuttaa joskus isoja ongelmia ja toisinaan poiskaan ei haluaisi antaa :)
      Oikein leppoisaa viikkoa sinullekin ♥

      Poista
  2. Nasevia vastauksia kuten sinulta odottaa saattaakin. Kiva haaste!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina, ottaisitko kopin tästä haasteesta :)

      Poista
  3. Mä olen aina ihmetellyt, miten naiset pyöräilevät hameen kanssa. Mutta ehkä salaisuus onkin hameen alla olevat shortsit? Tosin eipä ole miesten pyöräilystäkään aina takeita. Traumatisoiduin kerran Kanarialla, kun yksi ukko pyöräili löysissä shortseissa, ja puntista vilkkui... jokin.

    Kivat vastaukset. <3 Nyt jäin pohtimaan tuota kerrostaloasuntoon sopivaa trampoliinia... Mitäköhän ukkeli sanois, jos kotiuttaisin meille trampan. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hame ja pyörä onkin huono yhdistelmä, muistelen kerran kommentoineeni sulle miten siinä voi käydä ;-) Mutta olen nähnyt sellaisia viritelmiä, jossa hame päällä istutaan satulaan ja sitten napataan hameesta kiinni niin, että takaosan ja etupuolen kangas on kiinni toisissaan polvien välissä ja laitetaan kangaskasa hiuslenkillä "kiinni" kuten Pikku Myy laittaa tukkansa. En tiedä saikohan tuosta mitään selvää ;-) Mutta totta on, ettei kenenkään shortsin puntista kuulu vilkkua mitään.

      Jos sellaisen trampan jostain keksit, niin vinkkaa mulle :D

      Poista
  4. Apua, mä lopetin näköjään kesken ... pakko mennä jatkamaan. Olenkohan mä sokea vai hössö vai onko vaan liikaa töitä ja stressiä?

    VastaaPoista