keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Matkalle pääsiäisenä

Yllättävästi edessä avoin pääsiäinen. Nuorimies pitää hauskaa reissussa ja vanhemmilla... useamman päivän vapaus =)

Onko toiveita?

No, haluaisin Pariisiin,
keväiseen maisemaan, ihmisvilinään, kirkkoihin ja maanalaisiin. Kuuntelemaan katusoittajia ja katselemaan lomalaisen silmin elämää.

Klik, klik klik...

Ehkä haluaisinkin Berliiniin, Krakovaan, Lissaboniin... Klik, klik...

Ei näillä hinnoilla... Myöhäinen lintu ei napannut kohtuuhintaista matkaa. Mitäs nyt?

Jospa
Täyttäisin kodin kukkasilla.
Ostaisin juomaa ja pientä purtavaa.
Ruokailla voi aina ulkona.

Voisimme käydä  rannalla etsimässä tuulensuojaisen poukaman. Otettaisiin termari mukaan ja kuunneltaisiin luonnon ääniä, veden liplatusta ja lintujen laulua.
Nojailla, nojailla, jutella, olla hiljaa ja vielä nojailla.

Jos katsoisin kotiani aina sisään tullessani kuin hotellin sviittiä.  Oi miten iso! Katso mitkä kukat täällä meitä odottavat! Ja suklaatakin ovat laittaneet tuonne pöydälle =)

Kenties löytyisi keikka klubilla tai hauska teatterikappale. Elokuvat ovat aina hyvä vaihtoehto ja seurahan on mitä parhainta.

Olla lomalla Helsingissä. Katsoa maailmaa turistin silmin. Nauttia hotellistaan, ruuasta, seurasta, ihmisvilinästä, auringonpaisteesta ja kevään tulosta.

Jaa, ehkä olis kiva jos kaikki lumet olis sulaneet perjantaihin mennessä ;-)

8 kommenttia:

 1. Birgitta, tämä on hauska!

  Siis ihan kaiken voi toteuttaa kotonakin, mutta nyt olen valitettavasti löytänyt Hesasta hotellin, jossa on MAIILMAN PARAS VUODE. Käyn siinä aina silloin tällöin, joskus, nukkumassa. Olen ollut reissussa vain parhaan ystäväni kanssa, mutta täytyy raahata Lumimieskin sinne. Nukkumaan;-)

  No, nyt kysyt: Miksette osta sitä vuodetta kotiinne? Siksi, että sillä rahalla saamme jo remontin vierasmakkarimme vessaan ja pääsemme vaikka Zürichiin.

  Mutta ei me lähdetä nyt mihinkään. Ehkä tieto helpottaa sinua. Minä olen ihan vain kuvitelmissa nyt muualla, kunnes...

  Olen muuten ihan oikeasti ruvennut pohtimaan, että lentäminen on ylihinnoiteltua. Mikä matkustusmuoto on yhtä epämiellyttävä. Istut polvet suussa kuin silli purkissa ja vieressäsi voi toisella puoella istua vaikka turkulainen juoppo, joka pilaa koko matkan typerällä höpinällään. Sitten tullissa joudut riisuttavaksi tai ainakin kulkemaan sukillasi, koska jostain syystä kengät vain piippaavat...

  Näen unta tekemistämme rahtilaivamatkoista ja mahtavista illoista kapteenin pöydässä. Niitä kaipaan nyt! Tai en enää, sillä juttusi piristi minua niin, että kestän tämänkin huhtikuun Suomessa.

  VastaaPoista
 2. ... kuulostaapa hyvältä! Ja olkoon sitä -hyvää pääsiäisen aikaa ja onnellisia yhteisiä hetkiä. :)

  VastaaPoista
 3. Wau! Onpa hieno ja hauska katsanto asiaan.. Tämähän täytyy ottaa käyttöön ;) Ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Leena; uteliaisuuden nostattaja, missäköhän tuollainen himottava sänky mahtaa olla???

  Oltaisiinpa vähän helpommin junamatkan päässä muihin maihin, niin matkustamisessa olisi vaihtoehtojakin. Haluan joskus ehdottomasti idän pikajunaan. Rahaa täytyy siihenkin säästää tosi pitkään, reissu on nimittäin sikakallis, mutta uskon sen olevan rahansa arvoinenkin. Makoisia pääsiäisen aikoja =)

  Marjo; oikein ihanaa pääsiäisen aikaa sinullekin =)

  Elisa; hihii "pakon" edessä pitää kehitellä uusia polkuja aivoihin ;-) Nautinnollista pääsiäistä =)

  VastaaPoista
 5. Birgitta, se on Hotelli Helsinsingissä. Yövyn aina siellä, en tyttäreni opiskelija-asunnon lattialla. Jos menet kokeilemaan, minkä saatat seikkailunhaluisena tehdä, niin kysy suoraan, missä huoneessa minä olin viimeksi. Me olemme nyt olleet pari kertaa astetta paremmissa huoneissa ja eri huoneissa ja kummassakin nuo sängyt. Bessu muistaisi sen numeron...700 jotain ja käytävän päässä.

  Olen mennyt sekä nuorena että aikuisena junalla pitkin Eurooppaa. Sekin on kiinnostavampaa kuin lentäminen. Minuakin kiehtovat tuo idän pikajuna sekä sitten se toinen, joka kulkee jossain...Afrikassa!

  Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 6. Pysy omassa hotellissasi niin ei tarvi pakata ja purkaa, ne aiheuttaa stressiä:) Onneksi on töissä ainaki huomen niin ei ole vapaa-ajan murheita...ainiin sit alkaa loma kolme viikkoa,jeeee.
  Mulla on se kirjopikarililja ekaa kertaa elämässäni ja hyvin se tuolla ulkona nuokkuu ruukussa enkä mitään tee joten en usko että säkään saat sitä tapettua.
  Rentouttavaa vapaata

  VastaaPoista
 7. Moni sanoo että borta bra men hemma best...

  VastaaPoista
 8. Leena; täytyy käydä katsastamassa ja mä kyllä kehtaan kysyäkin. Kysyvälle neuvotaan ja silleen =) Afrikan junasta taisi tulla pääsiäisen aikaan jokin ohjelma, tallensin sen mutta en ole ehtinyt vielä katsoa millainen matka olisi.

  Henrietta; oma hotelli toimi hyvin =) Olet jo reissussa, toivottavasti se on juuri niin ihana kuin odotit. Ainakin kohde näyttää upealta!

  Rosa; Hihii, ja sit joku sanoo että oma maa mansikka. Monta kertaa lähdettiin kotihotellista pois ja monesti tultiin takas lepäämään =D

  VastaaPoista