tiistai 21. kesäkuuta 2016

Varjossa auringon alla

Kävin auringossa,
paistatin monesti päivää
nauttien elämän pienistä iloista.
Enemmän kuin usein nautin aromikkaasta fetajuustosta
tai huomasin punaisten tomaattien pirskahtelevan mehukkaina pitkin leukaani.
Nuhjuisen appelsiinin kuoren alta löysin kerta toisensa jälkeen mitä herkullisemman syvän oranssin hedelmälihan ja makean mehun.
Ja sipulin sekä paprikan yhdistelmä grillatun lihan kanssa vartaassa sai varpaani kirpristelemään onnesta...

Kaiken tuon maiskuttelun lisäksi
istuin ison vihreälierisen hattuni suojassa lukien monta hyvää kirjaa. Seikkailin englantilaisessa jääkellarissa sekä japanilaisessa murhaseikkailussa sekä Oneironin rajamailla.  Kun aurinko laski mereen, minä istahdin seurueen kanssa jännittämään jalkapallon osumista maaliin. Osuiko? Kummallisen harvoin, varsinkin kun miettii pallon ja maaliverkon kokoeroa, heh heh...

Kun Kreetan raukaisema kehoni saapui toissailtana kotiin, olin onnellinen.

Loma tekee ihmiselle hyvää.

Se rentouttaa kipeät lihakset ja solmuun menneen pienen päänkin.

Jäätelö on saanut huulet makeiksi, nauru posket pehmeiksi, omatekemät tietokilpailut vireyttänyt etuaivolohkoa ja hyvä seura saanut ilon pulppuamaan.

Ja vaikka loma on aina tervetullut, niin kyllä kotiinpaluukin on yhtä mukavaa. Täällä luonto on kauniin vihreää. Parvekekukat ovat selvinneet rajujen sateiden ansiosta. Linnut laulavat vielä villisti ja kesä on mielestäni vasta aluillaan, sanoi vanha kansa mitä tahansa kesäpäivänseisauksesta ja päivän pituudesta ;-)

Ainoa mutruni oli huomio tänään ja eilen työpaikan tarjoamista tomaateista. Sanokaa mitä sanotte, mutta kyllä minä mieluiten söisin vain kreikan auringon alla kasvaneita tomaatteja. Niiden voittanutta en ole kokenut kuin mummon rakkaudella talon kylkeen istuttamissa tomaateissa noin sata vuotta sitten...

Mutta mitäs tässä yksistä tomaateista. Mansikan poiminta-aika on aivan käsillä. Nam!

Ei murehdita pienistä, ei nekään murehdi meistä 

6 kommenttia:

 1. Oi ihana loma sulla ollut, voi että. Tuli vesi kielelle noista ruuan kuvailuista....:)

  Loma on poikaa, sitä ihminen tarvitse aika ajoin se on totta. Onneksi eletään lomakautta ja lomapäivät siintävät jo edessäpäin:))

  Ihanaa juhannusta ja kesän jatkoa Birgitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monelle juhannus on antanut vapaata töistä. Tietysti hoiva- ja hätätyössä on viikonloppunakin väkeä töissä, mutta kyllä eilen juhannusaattona oli kaupunki aika tyhjä. Liikennettä oli tuskin lainkaan ja kulkijoina vain kourallinen ihmisiä =). Sää on edelleen mahtava!

   Poista
 2. Onneksi marjat ovat tunnetusti Suomessa maailman makoisimpia. Siitä on oikein tutkimuskin, mitä pitkät kesäyöt niihin tuottavat sekä maussa että terveellisyydessä.

  Tunnelmallista juhannusta sinulle&co!<3 Me siirrymme nyt trassille nautiskelemaan kera koiruuksien.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, meidän marjat ovat kyllä kultaa. En tiedä parempaa kuin marjat, niitä ei voi korvata millään, ei edes tummalla suklaalla :-).

   Teidän juhannusruuissa on niin paljon herkkuja, että ihan kateeksi käy. Ihanaa juhannuksen jatkoa teille sinne <3

   Poista