torstai 1. helmikuuta 2018

Tuprutuksen keskellä


Oli valkoinen aamu matkalla töihin. Tuiskutti niin vietävästi, että alkoi ihan naurattaa. Vaikka pakenin hupun sisään, niin lopulta oli peitettävä loputkin kasvoista molemmilla rukkasilla. Vain pieni rako jäi silmille, josko jotain tärkeää pitäisi nähdä.

Kotimatkalla mietin, että taidan ajaa junalla perille asti ja jätän kävelyosuuden tekemättä, sen verran kovasti tuuli riepotteli minua kaupungilla. Mutta sitten alkoi jalkapohjissa kutkutella ja jäin kotia edeltävällä asemalla pois. Suurin osa jalkakäytävistä oli auraamatta, toisille oli kylläkin aurattu ajotien lumet. Mutta mukavaa oli, kun ei ollut mihinkään kiire.

Jos huomenna tuiskuaa, niin työpaikalle pääsy voi olla jännittävää. Taidan herätä aikaisemmin ja lähteä kiitellen kohti VR:n junaa. Kiitos että olette liikenteessä huomenna, sillä muuten saisin kävellä 14 kilometriä töihin. Tällä tuiskulla matkaan menisi ehkä kolmisen tuntia yhteen suuntaan, hih.

Sen olen huomannut, että autoilijat on todella ystävällisiä näillä lumikeleillä. Niillä on jalkajarru herkässä ja näkymättömälle suojatielle pääsee "vihreällä aallolla" :)


6 kommenttia:

 1. Päivän lenkkien jälkeen nukuin kahden tunnin päivunet, auraamattomat tiet todellakin ottivat voimille.
  Totta, autoilijat ovat tänään ajaneet todella hitaasti. Täällä, kun tuo auraus kuuluu öö-kiireellisyysluokkaan, niin teiden ja jalkakäytävien reunoja ei edes erota.

  Huomenna voisi tuiskuttaa hiukka, hiukka vähemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele väsymystä lumikävelyn jälkeen. Käytiin juuri etsimässä auto pihamaalta ja mäkin sain oikein voimaharjoittelua käsille putsatessani autoa lumesta. Mies pääsee sillä sitten huomenna töihin.
   Nyt voidaan kaikki nukkua tuhdisti ensiyö 😀

   Poista
 2. Lumi on ihanaa mutta kun tuulee niin vähemmän kivaa. Ottaisin kyllä vähän sitä luntakin pariksi päiväksi. Täälläkin on , mutta ihan pohjoisessa, josta eksäni lähetti kuvan hiihtokeskuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuli tosiaankin tekee lumipyryn hankalaksi. Täällä on ollut tänään tosi hankala keli -sekä kävelijöille, että muulle liikenteelle. Sä voisit tehdä pienen lomamatkan sinne pohjoiseen, jollet jopa pistäytyisi tänne :)

   Poista
 3. Pariin kertaan tämän päivän aikana tullut pihalta kolattua lumet, hyvää hyötyliikuntaa:) On kyllä ollut melkoinen myräkkä, pakkasta ei kovin paljon mutta kun on tuollaista jäätävää viimaa niin johan tuntuu luissa ja ytimissä kylmältä..Hyrrr! Mukava oli kuulla että autoilijat huomioivat jalkaisin liikkujat♥ Ihanaa alkanutta helmikuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tuli lunta niin, että vähäksi aikaa riittää :). Kun on oma piha, niin lumityöt käyvät todellakin hyötykuntoliikunnasta. Me kerrostalossa asuvat päästään helpolla, mutta talonmies oli kyllä kovilla torstaina, vaikka traktori olikin apuna.
   Kiitos Päde, olkoon tämä hyvä helmikuu ♥

   Poista