lauantai 11. marraskuuta 2023

Marraskuun selätys - pitäisköhän ostaa Levikset?

Olisko syytä käydä ostoksilla?
Marraskuun kuudes

Etäpäivä. Teen julistekartan karttaosuutta. Ensin kaikki tiet. Niitä on aika paljon. Hmmmm. Huomaan että ehkä olisi pitänyt aloittaa taloista, koska ne rajaavat tiet itsessään. Hhhmmmm... Tein ehkä muutaman tunnin turhaa työtä.

Illalla ollaan molemmat laiskalla tuulella, eikä kokkaaminen huvita. Onneksi eiliseltä jäi ylimääräisiä tortillalettuja ja täytteitä. Mikään ei ole niin ihanaa kuin eilisen päivän ruokajämät illalla, jolloin ei jaksa evästäkään nostaa. 

Marraskuun seitsemäs

Teemme koko päivän fonttien vektorointia. Olen aivan poikki ja ajelen silmät killissä kotiin. Intensiivinen tekeminen on vienyt minusta kaikki mehut, eikä mikään saa piristymään. Illan laitepilatestuntikin on vaativa ja lopputunnista kroppa vain vapisee. Olen yhdeksän aikaan valmis sänkyyn ja nukkumaan. 

Marraskuun kahdeksas

Tänään on odotettavissa kiva päivä. Ollaan sovittu lounastreffit nuorenmiehen kanssa. Ensin mennään hänen luokseen maistelemaan kaverusten omista habaneroista tehtyä chiliöljyä. Kieli kihelmöi pienestä tipan murto-osasta ja mietin maistuuko ruoka tämän jälkeen ;-) Onneksi kieli toipuu nopeasti. Old Jerusalemissa ruoka on hyvää, kuten tavallisesti. Hiukan jännitän löytääkö ravintola uudet asiakkaansa nyt kun se on muuttanut Lehtisaaresta Pitäjänmäkeen vähän syrjäisen näköiseen paikkaan.

Tullaan meille pelailemaan hetkeksi ja kotimatkalle annan mukaan joulukalenterin :) (Ostan kaverille varmaan vielä satavuotiaanakin oman joulukalenterin.)

Marraskuun yhdeksäs

Todella raskas opiskelupäivä. Teen koneella koko päivän uusia fonttejani. Tiistaina vektoroidut fontit tuodaan tänään toiseen ohjelmaan, jossa käsittely jatkuu. Tästä tuleekin hikistä hommaa, koska ohjelmaa ei saa kotikoneelle. Kesken tekemisen kuulen, että fontit pitää esitellä omassa julisteessa. Eli taas yksi uusi tehtävä mietittäväksi, voi hyvää päivää! Iltapäivällä päätä jo särkee. 

Kotona teen hengitysharjoituksen ja sen jälkeen juon päivän ensimmäisen kahvikupin. Olisin valmis menemään yöunille jo seitsemältä, mutta venytän iltaa kävelyllä ja katson elokuvan.

Marraskuun kymmenes

Herään kuudelta ajattelemaan eilen tekemiäni fontteja. Miten o-kirjaimen leveys määritellään. Voi ei! Päätän nousta ylös, ennenkuin pää halkeaa. Päivän teen jäätelöpurkin suunnittelua ja saan väliaikaiskeskustelussa siitä hyvää palautetta. Neljän aikaan lopetan työt.

Käsiä särkee. Särky alkoi maanantaina, jolloin tein kaupunkikarttaa. En ymmärrä miksi piirsin silloin hiirellä enkä piirtokynällä, joka ei rasita käsiä. Päätän olla kuin ellun kana koko viikonlopun. Tästä hetkestä alkaen en tee enää yhtään mitään, siis viikonloppuna!

Hahaa, voihan sitä sanoa noin itselleen, mutta luuletko, että se onnistuu tällaiselta tyypiltä. Muistan, että pitää käydä kirjastossa hakemassa kirjavaraus ja postista paketti (teen nykyään kosmetiikkaostokset alennusmyyntien aikaan ja säästän vähintään 20% tuotteista, joita joka tapauksessa aina käytän, eli sellainen paketti). 

Koko päivän on satanut, joten pistän sadekamat päälle ja lähden ensin siis kirjastoon, sitten postiin ja sen jälkeen naapurikylään r-kioskille, jonne on tullut siipalle paketti. Kotona avataan ensimmäiseksi miehen paketti. Siellä on uunituore kirja. Olen iloinen hänen puolestaan. Taloon on saatu uusi kirjailija :D

Tämän arkipäiväkatsauksen saldo oli aikalailla yhtä ja samaa, mutta niinhän se tahtoo joskus olla. Energiapankin tiliotteessa oli ottoja paljon: aika tuntui juoksevan karkuun, oli väsymystä ja särkyä. Talletuksena sentään iloinen hetki nuorenmiehen kanssa ja odotus tulevasta viikonlopusta.

Toivottavasti sinun viikkosi on sujunut mukavammin. Kohta ollaan puolivälissä kuukautta!

4 kommenttia:

  1. Vau, onko siippa kirjoittanut kirjan!!! Onnittelut!

    Graafinen suunnittelu on kiehtovaa ja koukuttavaa, mutta koneella olo ja tihrustaminen ovat myrkkyä keholle. Muistat varmaan tauottaa istumista.

    Tottahan lapsille hankitaan joulukalenterit niin kauan kuin itse on elossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu, kerron onnittelut!

      Koneella oleminen on kyllä todella raskasta, minua ainakaan ei ole luotu olemaan tietokoneen äärellä koko ajan. Tauotus on tärkeintä ja ylös nousemista pitäisi kai harjoittaa vähintään kerran tunnissa :)

      Poista
  2. Nuorimies sai taas joulukalenterinsa. <3

    Hyvä vinkki tuo kosmetiikkajuttu! Mä säästin viimeeksi huimasti, kun rupesin googlettamaan käyttämääni ripsiväriä, jota olen tavannut tilata apteekista, että saisko sitä jostain muualta. No kappas: sitähän sai myös Prismasta, ja ripsari sattui olemaan vielä alennuksessa, ja sain sen puolta halvemmalla kuin mitä se olisi apteekissa ollut.

    Onnea tuoreelle kirjailijalle! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu, mä huomasin jokunen vuosi sitten, että paikoista, joista hankin omat kosmetiikat on aina vähintään 2 kertaa vuodessa -20 % alennusmyynnit. Sen jälkeen olen hoitanut ostokset aina noihin aikoihin. Jep, kannattaa myös hakea mistä kaikkialta tuotteita saa, sillä aika monesti voi käydä kuten sinulle ripsarin kohdalla kävi.

      Minä kerron onnittelut :D

      Poista